Onderzoek

Nieuwe resultaten uit de Ultimate Twitter Study

0

Vandaag is het weer tijd voor een update rond de grootste Twitter studie: meer nieuws over hoe mensen Twitter gebruiken. Op Ultimatetwitterstudy vind je live resultaten op de onderzoeksvragen die op Twitter gepost worden. En je kunt zelf ook deelnemen. Hier een nieuwe greep uit de resultaten.

Wie gebruikt Twitter volgens de community zelf?

#TwitterStudyQ6

  • Journalisten en bloggers om te weten wat er hot is, waarover ze moeten schrijven.
  • Professionals om zichzelf en hun personal brand te promoten.
  • Celebrities, omdat andere celebrities het ook doen en het een hype is.

Als we de tweets van gisteren bekeken, dan mogen we concluderen dat Twitter nog altijd gezien wordt als een leuke tool die vooral populair is onder social media professionals, tech savvy marketers, geeks en journalisten. Deze doelgroepen gebruiken Twitter in een professionele context…
frank

Een toepasselijke tweet:

‘Everybody uses Twitter now, thanks to Oprah’ 🙂

In de kwantitatieve fase van dit onderzoek gaan we meer in detail in op de profielen van mensen die Twitter gebruiken, voor professionele of privé redenen.

Wie volgt wie en waarom?

#TwitterStudyQ7

Mensen starten met het volgen van andere mensen omwille van 3 redenen:

@vincedaenen: follows people who make him 1. curious 2. smile 3. wonder‘.

(Met dank aan deze tweet voor deze mooie samenvatting van antwoorden)

Een gemeenschappelijke interesse hebben of erin slagen iemand een paar seconden te doen glimlachen is heel belangrijk … maar, inspireren en delen van interessante gedachten en links blijft de meest belangrijke reden om iemand te volgen.

De participanten geven ook toe dat ze mensen deleten uit hun following-list omdat ze toch niet zo interessant zijn als ze eerst dachten. Je moet kunnen leren van diegene die je volgt, lijkt zowat het credo te zijn! Mensen volgen andere tweeps die erin slagen een filter te zijn voor online content.

@colinhopemurray: Follow people on Twitter because they spend more time browsing on Twitter than I do – and they act as a conduit‘.

De meeste participanten hebben geen real life connectie met een groot deel van hun followers. Ze leren elkaar kennen via tweets of via andere mensen (RT’s, @-replies, #followfriday, …).

Welke merken volgen ze en waarom?

#TwitterStudyQ8

Veel mensen antwoorden dat ze eigenlijk niet veel merken volgen.

gelcock: no idea don’t follow brands, what would be the point?’.

Het lijkt alsof personal brands veel belangrijker zijn dan ‘real’ brands. Gurus in een bepaald domein, oprichters of CEO’s van grote bedrijven en celebrities zijn de populairste.

Brands die vermeld worden zijn MTV, Proxis en KFC (vooral dan hun promotie en coupon acties via Twitter). Ook Google, Apple en Twitter zelf staan die het lijstje van merken die het goed doen op Twitter, omwille van hun kwalitatieve en bruikbare tweets.

‘@barbara_b: The only brand I follow (so far) is Proxis. They tweet promotions: easier than going to the site & faster than a newsletter’.

De meeste participanten lijken bang te zijn dat merken hen gaan spammen, zoals ze bij andere online en offline media doen. Het ziet er naar uit dat merken het moeilijk gaan hebben wanneer ze followers willen aantrekken en invloed willen uitoefenen. Relevante en bruikbare content is ‘the one and only King’ op Twitter.

Neem deel aan het onderzoek

Je kunt de resultaten van dit onderzoek volgen of zelf deelnemen via Ultimatetwitterstudy.com. Om de dag geven we feedback over de tweet/vraag van de vorige dag. Na afloop worden alle resultaten bekend gemaakt op Frankwatching.