Verdieping

Blijf op de hoogte met de Frankwatching nieuwsbrieven

0

Zoals jullie waarschijnlijk al op Frankwatching hebben gelezen is Measuremail sinds 1 juli 2009 officieel partner van Frankwatching. Al vanaf 2005 worden de nieuwsbrieven van Frankwatching met Measuremail verzonden. Sinds die tijd is Frankwatching sterk gegroeid. De groei van aantal nieuwsbrief abonnees is daar echter bij achter gebleven. Maar daar komt vanaf nu verandering in.

Samen met het Frankwatching-team zullen we in de komende maanden de formule van de nieuwsbrieven van Frankwatching verder gaan ontwikkelen. Onze aanpak gaan we hier delen en het hele proces zal uiteraard te volgen zijn op Frankwatching. Vandaag een overzicht van de zogenaamde ‘nulsituatie’, het punt waar we nu staan.

Verschillende nieuwsbrieven

Momenteel verstuurt Frankwatching twee verschillende nieuwsbrieven: een dagelijkse en een wekelijkse variant. Inhoud, tijdstip en frequentie zijn voor beide nieuwsbrieven anders.

Frankwatching_Email_Dag_SmallDagelijkse Frankwatching nieuwsbrief

De dagelijkse Frankwatching nieuwsbrief is dé manier om elke ochtend snel op de hoogte te zijn van de laatste activiteiten op Frankwatching. Deze dagelijkse aankondiging wordt elke dag rond 11:00 uur afgeleverd, en bevat:

  • een overzicht van de 2 laatste artikelen;
  • een rijtje links naar eerdere artikelen;
  • de laatste reacties op de site.

De dagelijkse nieuwsbrief verschijnt van maandag tot en met vrijdag. Klik hier voor een voorbeeld van de dagelijkse nieuwsbrief.

Frankwatching_Email_Week_SmallWekelijkse Frankwatching nieuwsbrief

Met de wekelijkse nieuwsbrief ontvang je elke week een overzicht van de artikelen van de afgelopen week op Frankwatching. Deze wekelijkse editie wordt elke maandagochtend rond 9:00 uur afgeleverd. In deze nieuwsbrief vind je:

  • een overzicht van de 12 laatste artikelen op Frankwatching;
  • een overzicht van de 5 laatste “Site gespots”.

Met ingang van deze week is het aantal artikelen in deze nieuwsbrief fors uitgebreid, de nieuwsbrief geeft dus voortaan een veel completer beeld van wat er in de voorafgaande week op de site te vinden was. Klik hier voor een voorbeeld van de wekelijkse nieuwsbrief.

Het proces

De nieuwsbrieven van Frankwatching  worden volledig automatisch opgemaakt en verzonden. Beide nieuwsbrieven bestaan uit een HTML template en worden gevuld op basis van de Frankwatching RSS-feeds. De verzendprocessen zijn zogenaamde “recurring campagnes”, die ervoor zorgen dat de nieuwsbrieven volgens een ingesteld tijdschema verzonden worden. Aan de nieuwsbrieven komt geen handwerk te pas en ze worden altijd op tijd afgeleverd.

Aanmelden voor één of beide nieuwsbrieven kan via het aanmeldformulier. Zoals gezegd gaan we in de komende periode verder sleutelen aan het format. Ben je benieuwd hoe we het aanpakken (of wil je ‘gewoon’ dagelijkse of wekelijkse alerts van alle nieuwe Frankwatching artikelen ontvangen…) neem dan aan abonnement op de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief (of beide natuurlijk).

Frankwatching_Banner_News

In een volgend artikel zullen we dieper ingaan op de nulsituatie en geven we een analyse van de huidige rapportages en cijfers.