Social media: overhyped, onbemind, onbegrepen?

0

Social media houdt de gemoederen flink bezig. De een meent dat het niet meer dan een hype is, de ander ziet bij wijze van spreken een nieuwe wereldorde ontstaan. Duidelijk is dat de aandacht voor social media flink is toegenomen het afgelopen jaar. Enkele gedachten over hypes, social media en de ontwikkeling van het web.

Zelf meen ik dat het web van nature sociaal is en dat social media een langlopend maar onderbelicht fenomeen is. Maar goed, dat had ik al eens uiteengezet. Waar ik het in dit artikel voornamelijk over wil hebben is de hype die er momenteel speelt rondom social media. Het aanbod van seminars, trainingen, workshops en artikelen is vrijwel niet meer te overzien en ook het aantal social media ‘experts’ rijst inmiddels de pan uit.

Dat laatste is misschien een interessante constatering om even op in te gaan. Want wanneer is iemand een social media expert? Goed, je hebt inmiddels een aardig tal marketeers (waaronder ondergetekende) die zich voornamelijk met dit onderwerp bezig houden. Maar is dat voldoende voor het predicaat expert?

Social Media Expert

Social media marketing is nog een jong specialisme waarbij in mijn ogen nog niet van experts gesproken kan worden. Iedereen die zich hier mee bezig houdt is nog dagelijks aan het leren wat wel en niet werkt. Harde garanties of een failproof aanpak zijn er simpelweg niet en zullen misschien nooit komen.

Is social media een hype?

Kijk je puur naar de hoeveelheid aandacht die ‘plotseling’ aan dit fenomeen geschonken wordt dan mag je zeker spreken van een hype. De manier van denken is nieuw. Daarom wordt er soms wat overenthousiast gereageerd en worden de beperkingen van deze manier van omgaan met je stakeholders gemakshalve vergeten.

Wanneer je echter wat verder kijkt zie je dat er wel degelijk fundamentele bewegingen zijn die het medialandschap hervormen. Denk bijvoorbeeld aan de opkomst van Open Standaarden, API’s en de toegenomen aandacht voor zoekmachineoptimalisatie en andere vormen van online pr.

Opmerkelijk is wel het aantal mensen dat zich met social media bezig houdt. Een snelle zoektocht op LinkedIn naar social media expert levert maar liefst 200 resultaten op:

sm-experts

Social media gaat over mensen

Belangrijk om te onthouden is dat social media in eerste instantie gaat over mensen en niet over technologie. Te vaak wordt er een ‘send to …’ knop en een widget aan een project gehangen om vervolgens hard te kunnen roepen dat men ook bezig is met social media. Maar dan heb je het misschien toch niet helemaal begrepen. Social media vereist een veel diepere integratie in de bedrijfsvoering dan sommige lijken te denken. Social media is niet alleen delen, maar ook luisteren. Luisteren naar wat er online gezegd wordt en die input gebruiken om extra waarde toe te voegen voor je klanten. Enkel een knop installeren blijft eenrichtingsverkeer.

Ben je van plan je actief bezig te gaan houden met social media marketing denk dan in ieder geval hier aan:

  1. Social media gaat in eerste instantie over mensen in plaats van technologie.
  2. Succesvolle inzet van social media marketing vereist een daarop ingerichte organisatie.
  3. Netwerkeffecten versterken de goede én de slechte kanten van een verhaal.
  4. Iedereen leert door te experimenteren. Er zijn geen garanties maar wel veel potentieel.
  5. Publiceren op social media betekent niet alleen delen, maar ook luisteren.

De scheidingslijn tussen hype en werkelijkheid is soms flinterdun. Extra aandacht is welkom, maar soms bekruipt mij het gevoel dat er hier en daar oude wijn in nieuwe kruiken wordt gedaan. Dat oude verhalen opnieuw worden verteld om mee te kunnen doen met the ‘latest best thing’ waardoor echt belangrijke discussie ondersneeuwen.

Wat vinden jullie: leidt de hype rondom social media af van de boodschap die wordt verkondigd? Wordt het inderdaad moeilijker om door de bomen het bos nog te zien? En zo ja, kunnen we daar nog wat aan doen?