Cogs: intuïtieve bediening maar net te duur

0

Cogs is een puzzelspelletje dat iedereen zal aanspreken die vroeger eindeloos in de weer was met de zogenaamde schuifraampjes. Je weet wel, zo’n ding waarbij je vierkantjes rondschoof totdat ze samen een plaatje vormden. Cogs is ondanks zijn virtuele aard daarom toch klassiek te noemen.

Wat valt op?

Picture-14De iPhone game heeft een grafisch overkomen met mooie klassieke donkere houttinten, die worden afgewisseld met chroom of zilver. Daarnaast vind ik het een leuke vondst om het schuiven van blokken te koppelen aan het bouwen van een een machine die je werkend moet krijgen.

Het bewegen van de vierkantjes werkt heel intuïtief en de game voelt daardoor ontzettend natuurlijk aan. Zo zijn er puzzels waarbij je op zowel de voor- en achterkant van het raam een afbeelding moet maken.

Ik merkte bij die levels dat ik steeds m’n telefoon omdraaide (en dus tegen de achterkant van m’n iPhone aankeek!). Als een game dat weet te bereiken, dan doet het qua beleving echt iets goed en zit het spel lekker in elkaar.

Is het wat?

Picture-13Hoewel Cogs er mooi uit ziet, de puzzels uitdagend zijn en de bediening uitstekend en intuïtief werkt, heeft de game één groot nadeel. Het spel bestaat uit niet meer dan tien levels die je krijgt voor €0,79. Wil je doorspelen, dan betaal je daarna nog een aantal keer hetzelfde bedrag voor steeds weer tien levels.

Je kunt de puzzels wel in verschillende vormen spelen (zo kort mogelijke tijd, zo weinig mogelijk zetten), maar toch blijft het wat karig wat je voor je geld krijgt.

Hoewel Cogs qua concept een leuke game is, voelt de prijs/kwaliteitverhouding nog niet helemaal optimaal. Het is te hopen dat Chillingo, qua prijsstelling, nog wat aanpassingen doet om de game écht aantrekkelijk te maken.

Prijs: €0,79 voor de eerste tien levels, daarna weer €0,79 per tien levels (App Store)

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op Bashers.nl