Apps & Tools, Cases, Trends

Nieuwe hype in social media land: Foursquare als loyaliteitsprogramma

0

Social media platform Foursquare is sterk in opkomst. Begin juli waren er 1,9 miljoen gebruikers en hier komen wekelijks een kleine 100.000 bij (bron: Techcrunch). Voor bedrijven en Foursquare wordt de vraag hoe het platform commercieel ingezet kan worden dan ook steeds interessanter. Hier lijkt het antwoord inmiddels op gevonden te zijn in de vorm van loyaliteitsprogramma’s. In dit artikel enkele inspirerende voorbeelden hoe (trouwe) klanten beloond en behouden kunnen worden via Foursquare.

Wat is Foursquare?

Voor degene die het gemist heeft een korte uitleg. Foursquare is een ‘location based’ social media platform, waarmee gebruikers de locatie waar ze zich bevinden kenbaar kunnen maken aan hun sociale netwerk. Het werkt als volgt: via de mobile app (of website) bepaalt Foursquare met behulp van GPS de locatie van de gebruiker. Vervolgens vraagt de app de gebruiker om in te checken op deze locatie. Wanneer ingecheckt, communiceert Foursquare deze locatie aan het netwerk, eventueel voorzien van een boodschap van de gebruiker (wanneer gekoppeld ook zichtbaar op andere sociale platformen als Facebook en Twitter).

Inchecken via de Foursquare app

Inchecken via de Foursquare app

Door in te checken op locaties zijn punten en badges te verdienen. Zo wordt degene die het vaakst op een locatie is ingecheckt ‘Mayor’ van deze locatie. Hiervan worden scores bijgehouden, wat zorgt voor een spelelement binnen het platform.

Homepage Foursquare met badges

Homepage Foursquare met badges

Loyaliteit belonen via Foursquare

Doordat Foursquare inzichtelijk maakt welke gebruikers, in welke mate, op welke locatie zijn, kunnen bedrijven hier loyaliteitsprogramma’s aan verbinden. Voorbeelden van Ann Taylor, Starbucks en Domino’s illustreren hoe dergelijke programma’s succesvol worden toegepast.

Ann Taylor

Amerikaanse vrouwenkledingketen Ann Taylor beloont loyale bezoekers die 1 van de 8 New Yorkse vestigingen bezoeken met kortingen. Bij 5 keer inchecken op Foursquare ontvangen bezoekers tot 15% korting op het assortiment. Mayors van de winkels ontvangen 25% korting op het assortiment dat niet in de uitverkoop is. Dat de 25% korting als oneindige loyaliteitsbeloning geldt, maakt het voor bezoekers van Ann Taylor extra interessant om zichzelf Mayor van een van de winkels te mogen blijven noemen.

Plaatje 3Starbucks

Door in filialen van Starbucks in te checken, verzamelen Foursquare-gebruikers punten.

Werden gebruikers in het begin alleen digitaal beloond met een exclusieve “Barista badge” bij 5 bezoeken aan een Starbucks filiaal, nu krijgen Mayors van Starbucks in alle Amerikaanse filialen 1 dollar korting op het gehele assortiment Frappucino’s.

Domino’s

Plaatje 4Domino’s UK zet Foursquare in om meer afhalers naar de filialen te krijgen. Naast verhoging van de omzet, is deze actie ook gericht op het verlagen van de bezorgkosten. Dit doet Domino’s door Mayors die een filiaal bezoeken wekelijks met een gratis pizza te belonen. Daarnaast krijgen alle bezoekers die via Foursquare in een filiaal inchecken bij besteding vanaf €11 een gratis bijgerecht. Met een inkomstengroei van 29% heeft dit loyaliteitsprogramma Domino’s tot nog toe geen windeieren gelegd (bron: Mobile Marketing Watch).

Tot slot

De tijd van coupons en zegels plakken om klanten te belonen en  te behouden lijkt voorbij. Foursquare is een ideaal Social media platform om online loyaliteitsprogramma’s te faciliteren. Ik ben erg benieuwd welke ontwikkelingen en toepassingen we de komende tijd nog meer gaan zien. Zeker op de Nederlandse markt, waar Foursquare nog niet wordt ingezet als loyalteitprogramma-tool.

Jungle Minds kan zelf natuurlijk niet achterblijven met de inzet van Foursquare. Mocht u in de buurt zijn, check in op het Jungle Minds HQ en wordt rijkelijk beloond!