Video, Reportages

“Het is tijd voor een volgende versie van openID” [VIDEO]

0

Eerder dit jaar ondernam Facebook stappen om sociale netwerken meer ‘open’ en ‘connected’ te maken: het ontplooide verschillende open standard, open source en openID initiatieven. Senior Open Programs Manager David Recordon van Facebook vertelt over de status en de toekomst van open-ID.

Recordon wil dat er een volgende versie van openID komt, die alle websites gaan gebruiken. Er zijn al veel bedrijven die samenwerken om ID te decentraliseren, zoals Google, Facebook en Yahoo. Volgens Recordon moet goed gekeken worden naar waar de waarde ligt voor gebruikers, ‘identaty providers’ en websites. Ook moet onderzocht worden naar hoe van openID iets gemaakt kan worden dat ook buiten de webbrowser werkt, bijvoorbeeld op mobiele telefoons of apps.

Bekijk ook de andere interviews in de serie eDay 2010. Deze serie wordt aangeboden in samenwerking met SanomaDigital.