Smartphone-app van Barcoo spoort dioxine-eieren op

0

Consumenten zijn met behulp van sociale media sneller in staat slechte producten te ontdekken. Een actueel voorbeeld is de nieuwe app van het Duitse technologiebedrijf Barcoo. Het bedrijf biedt een applicatie voor de smartphone, waarmee consumenten kunnen opzoeken of eieren die zij willen kopen vergiftigd zijn met dioxine.

Publiciteitsstunt

De app werkt simpel: wanneer de code ingetoetst is, verschijnt op het scherm of er dioxine in het ei zit of niet. Zeker in Duitsland, waar de behoefte aan zekerheid en regels op het gebied van ‘Öko- und Gesundheitsinformationen’ hoger is dan in Nederland, zou deze app in een behoefte kunnen voorzien.

De app is natuurlijk geen duurzame oplossing voor de intensieve kippenhouderij, maar stelt de consument met een smartphone wel in staat het gevaar vroeg te detecteren. Ik heb het vermoeden dat de goed geïnformeerde smartphone-bezitter niet degene zal zijn die het meeste gevaar loopt de dioxine-eieren te kopen. De app is eerder een goede publiciteitsstunt van Barcoo.

Het bedrijf adviseert consumenten om biologische eieren te kopen, dan is de app niet eens nodig. Leuke groene PR!

Zie ook barcoo erkennt mit Dioxin belastete Eier! Hier kun je de app barcoo for mobile downloaden.