Campagnes

Reclamecampagnes van 3 biermerken onder de loep

0

Een beetje bierdrinker is ervan overtuigd dat hij blind het verschil kan proeven tussen zijn favoriete bier en andere biermerken. Een beetje bierproducent weet dat dit niet waar is. Een constante productkwaliteit, een goede distributie en een onderscheidende positionering, gesteund door een stevige online en offline branding campagne, doen wonderen. Goede online reclamecampagnes illustreren de doorvertaling van de merkpositionering naar een reclamecampagne. In de VS vindt momenteel een interessant gevecht plaats in de ‘imported beer’-categorie.

Positionering van 3 importbieren

Heineken (productcategorie ‘Europees importbier’) heeft met het reclamebureau Wieden en Kennedy begin dit jaar een briljante campagne gelanceerd. Een leuke aanleiding om de positionering van 3 importbieren onder de loep te nemen.

Corona

Corona, the Imported Mexican beer, heeft een ‘beer on the beach’ positionering. Helaas zet Corona zich daarmee als het ware vast op het zomerseizoen. In de winter is Corona niet echt iets waar je trek in hebt.

[vimeo]http://vimeo.com/3260250[/vimeo]

Dos Equis

Het andere Mexicaanse importbier Dos Equis zag dat gat in de markt en heeft in 2010 de succesvolle online reclamecampagne gelanceerd ‘the most interesting man’. Consumer insight is dat veel bierdrinkers zichzelf interessant vinden. Deze campagne resoneerde geweldig en scoorde hoog in alle viral lijstjes.

Accepteer cookies

Heineken

Heineken kon niet achterblijven. Reclamebureau Wieden and Kennedy heeft voor Heineken een viral ontwikkeld die het ook erg goed doet. Ze hebben veel aan de campagne van Dos Equis te danken, maar gaven het een modernere en beschaafdere draai in lijn met Heinekens positionering als een premium Europees importbier. Voor mensen met een meer urban en kosmopolitische levensstijl en status. De correcte manier om bij een feestje aan te komen.

http://www.youtube.com/watch?v=TLgetLmlggA&feature=player_embedded

Ik benieuwd wat deze nieuwe campagne gaat doen voor de merkbeleving en het marktaandeel van Heineken.

Wat denken jullie van de nieuwe Heineken campagne? Top of flop?

Bron: Heineken Shows Web Correct Way to Enter a Party (AdAge)