Apple en Microsoft: passie in twee smaken

0

Via Twitter werd ik geattendeerd op een toespraak van de (nog jonge) Steve Jobs, gepost op YouTube (Steve Jobs Oldie but Goodie). De toespraak gaat over marketing en reclame. En natuurlijk over Apple. Apple gaat niet over ‘dozen’ of software, ook al is Apple daar goed in (toen en nu nog steeds). Nee, volgens Jobs draait de kracht (en waarde) van Apple om het volgende: “People with passion can change the world.” Dit verwoordt mooi waar het merk Apple al jarenlang voor staat.

Apple gaat over passie. En dan met name passie voor gebruikers en passie voor kwalitatieve en mooie producten voor die gebruikers. Microsoft heeft ook passie. Maar die is anders gericht. Zo liet Steve Ballmer zich een paar jaar geleden eens (met stemverheffing) ontvallen: “Windows is een prachtig platform voor ontwikkelaars.”

Accepteer cookies

Van de week viel mijn oog op een nieuwbericht in de NRC (12-2-2011), dat afsluit met: “In het eerste gezamenlijke persbericht is de bravoure van Microsoftbaas Steve Ballmer al duidelijk te horen: ‘Er zijn andere spelers in deze markt. We zullen hun het leven zuur maken.'” Ging de passie bij Microsoft ook maar om consumenten en betere producten.

Het blijft een interessant contrast in authenticiteit tussen Apple en Microsoft. Toen en nu.

Accepteer cookies