Onderzoek

Social media nieuws: Facebook verbetert safety & groei social media budgetten

0

Deze week zet Frankwatching het laatste social media nieuws weer voor je op een rij. Dit keer; het online gedrag van moeders met jonge kinderen, Facebook verbetert safety suite, marketeers spenderen steeds meer aan social media marketing & actieve Twitteraars hebben kortere relaties.

Facebook verbetert safety suite

Facebook verbeterde onlangs haar safety suite. Een van de verbeteringen is het standaard instellen van een beveiligde https verbinding, die het moeilijker maakt om je persoonlijke data (gebruikersnaam en wachtwoord) te verkrijgen. Ook verbeterde de site haar safety center, waar informatie te vinden is over de veiligheid, filosofie, community, tools & resources zoals account settings van de site. Er is speciale aandacht voor ouders, docenten, tieners en politie & justitie.

Facebook geeft daarnaast op de officiële blog aan dat er plannen zijn voor een gratis te downloaden guide voor docenten om Facebook te gebruiken in de les. Daarnaast komt de social network site met een nieuwe ‘social reporting tool’ die het mogelijk maakt voor gebruikers om melding te maken van pesten of andere overtredingen van de algemene voorwaarden. De nieuwe feature maakt het mogelijk om een privébericht te sturen naar de persoon die de aanstootgevende content heeft geplaatst en een uitgebreide mogelijkheid om het misbruik aan Facebook te rapporteren. De feature is beschikbaar voor foto’s, wall posts, profielen en fan pages.

Het online gedrag van moeders met jonge kinderen

Het EIAA (European Interactive Advertising Association) Digital Mums with Young Children Report onthult het digitaal gedrag van Europese moeders met jonge kinderen (in de leeftijd van 0 tot 4 jaar). De belangrijkste conclusie: moeders met jonge kinderen hebben een grotere betrokkenheid bij online content dan Europese vrouwen zonder kinderen en zijn verbonden met familie, kennissen & vrienden via social media en het schrijven en lezen van blogs. Nog een paar resultaten op een rij:

 • 65% van de moeders met jonge kinderen gebruikt het internet.
 • Internet is het populairst bij Belgische, Noorse en Nederlandse moeders.
 • Moeders zijn geneigd om meerdere media tegelijk te gebruiken. 82% gebruikt ten minste een ander medium terwijl men TV kijkt. 40% van die groep gebruikt het internet,  44% leest een tijdschrift en 22% de krant.
 • 61% van de moeders met jonge kids geeft aan zich ‘verloren’ te voelen zonder internet, 22% zou zich verloren voelen zonder TV, 7% zonder radio, 3% zonder krant en slechts 1% zonder tijdschriften.
 • Moeders met jonge kinderen spenderen 17,8 uur per week online. Dat is een uur meer dan vrouwen zonder kinderen. 73% van de Europese moeders gebruikt het internet bovendien elke dag.
 • Moeders gebruiken het internet met name om contact te houden met vrienden of familie (82%), betere producten of diensten te kiezen (60%) en hun geldzaken te managen (49%).
 • 55% bezoekt regelmatig nieuwssites, 51% zoekt naar ‘locale informatie’ (tegenover 40% van de vrouwen zonder kids).
 • Jonge moeders gebruiken het liefst e-mail (80%), social media (59%), instant messaging (35%).

Social media budgetten steeds groter

Steeds meer marketeers geven aan dat social media volledig geïntegreerd zijn in hun marketingstrategie. 70% verwacht dit jaar meer dan 10% meer uit te geven aan social media marketing dan vorig jaar, volgens een poll onder marketeers (verantwoordelijk voor de marketingbudgetten van onder andere Bank of America en Colgate-Palmolive) van Effie Worldwide en Mashable. Social media gaat in 2011 11,9% van het totale marketingbudget bedragen, tegenover 13% voor TV. Het meeste van dat geld naar het verkrijgen van meer fans op Facebook, de tweede grote kostenpost is het vergroten van de ‘mobile’ aanwezigheid. Drie overige resultaten:

 • 50% gaf aan het social media beheer zowel in-house als via een bureau te laten verlopen.
 • 80% gaf aan van plan te zijn om iPad-gebaseerde reclame of een iPad app te ontwikkelen dit jaar.
 • 87% gaf aan dat social media belangrijk of zeer belangrijk zijn om marketingdoelstellingen van dit jaar te behalen.

Actieve Twitteraars hebben kortere relaties

Uit onderzoek van datingwebsite OkCupid blijkt dat actieve tweeps kortere romantische relaties hebben dan niet-twitteraars. Dit verschil wordt groter naarmate de twitteraar ouder wordt. Een relatie van een 18-jarige die Twittert duurt zo’n  negen maanden, terwijl ‘de rest’ een halve maand langer bij zijn of haar partner blijft. Een 50-jarige ‘frequent tweeter’ gooit na 15 maanden gemiddeld de handdoek in de ring, terwijl niet-tweetende leeftijdsgenoten 17 maanden bij hun lief blijven. Voor meer (spannende) details, zie deze blogpost op Mashable.

Lees ook de andere artikelen in de serie social media nieuws