Cases

Online Campagne Top 5: FMCG

0

Veel FMCG-mediabudgetten worden traditioneel ingezet op televisie en print. Maar de huidige consument is vrijwel iedere dag online. Daarom zou DIT mediumtype ook niet mogen missen als onderdeel van de mediamix! Een contactmoment dat door de FMCG-branche nog te weinig wordt benut, maar veel potentie biedt. Hoogste tijd te bekijken hoe online momenteel wordt ingezet voor FMCG-campagnes!

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.

1. Calvé Mayonaise – Expandable Rectangle

Adverteerder: Calvé
Mediabureau: Mindshare
Creatiefbureau: Emakina

Wat deze uiting sterk maakt, is de manier waarop dit FMCG-product op slimme wijze onder aandacht wordt gebracht en diverse manieren laat zien hoe het product gebruikt kan worden. De fullscreen optie en de mogelijkheid om het recept te printen zorgen voor interactie tussen merk en consument – en met het printen een terugkerende confrontatie met het merk. Dit in combinatie met zeer relevante plaatsing binnen een passend Umfeld van een receptenwebsite maakt dit tot een geslaagd geheel.

Bekijk deze uiting

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.

2. Maybelline New York – Take-over

Adverteerder: Maybelline New York
Mediabureau: ZenithOptimedia
Creatiefbureau: Zed digital

Opvallende Take-over van Maybelline New York die de gehele site mooi in de ‘look & feel’ van de adverteerder brengt. Dit in combinatie  met het gebruik van een Halfpage Ad met video met een duidelijke call-to-action zorgt voor een impactvolle uiting.

Bekijk deze uiting

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.

3. Sportlife Vibes – Mini Layer

Adverteerder: Sportlife
Mediabureau: MTV
Creatiefbureau: Men in Green

Slim opgezette campagne waarbij met een creatieve Mini-layer op MTV bezoekers worden aangezet tot deelname aan de actie om video’s in te sturen. Met de inzet van de mini-site binnen MTV als landingspagina blijf je binnen de site waar Sportlife een eigen community creëert.

Bekijk deze uiting

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.

4. Nutrilon – FloorAd

Adverteerder: Nutrilon
Mediabureau: MediaContacts
Creatiefbureau: MediaContacts i.s.m. Compasso

Nutrilon heeft met deze campagne een uitstekende match tussen product en Umfeld van de website gemaakt en realiseert hiermee bereik midden in de doelgroep. De FloorAd is informatief en brengt de boodschap simpel en helder over.

Bekijk deze uiting

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.

5. Wagner Original – Take-over

Adverteerder: Wagner
Mediabureau: ZenithOptimedia
Creatiefbureau: MediaMonks

Deze Take-over van Wagner Original valt direct op; je kunt er als bezoeker simpelweg niet omheen. De uiting heeft een duidelijke boodschap die de win-actie goed naar voren brengt.

Bekijk deze uiting

De online Campagne Top 5

De Online Campagne Top 5 wordt maandelijks samengesteld door WebAds Interactive Advertising. Bekijk ook het archief van de Top 5 met onderwerpen als Business & Finance, Digitale Dagbladen, Automotive, Telecomaanbieders, Inhakers, Jongeren, Social Media, Consumer Electronics, Travel  en meer. Nog meer inspiratie opdoen? Bekijk meer voorbeelden van impactvolle campagnes en succesvolle online cases.

Heb je zelf een campagne die een plek in een top 5 verdient, of wil je een onderwerp aandragen? Dat kan! Meld de campagne of het onderwerp dan hier, of via Twitter of Facebook snel aan!