Infographic

Hoe gebruiken mensen LinkedIn? [infographic]

0

Researchers van Lab42 vroegen aan 500 LinkedIn-gebruikers in de VS op welke manier zij van de dienst gebruikmaken. De resultaten hebben ze in een infographic verwerkt. Een van de opmerkelijke resultaten: de wijze van gebruik hangt af van iemands positie in de organisatiehiërarchie.

Inmiddels heeft LinkedIn na Facebook de meeste unieke bezoekers van alle sociale netwerken in de Verenigde Staten. Alle reden dus om nader te kijken naar de wijze waarop professionals gebruikmaken van de site. Zo blijkt 35% dagelijks in te loggen en is 81% lid van minstens één groep.

Maar liefst 39% betaalt voor een premium account. Alhoewel de cijfers voor de Nederlandse markt niet bekend zijn, valt in te schatten dat dit percentage in Nederland aanmerkelijk lager ligt.

Opvallend gegeven is dat het hoger management, midden management en starters op totaal verschillende wijzen gebruik maken van het netwerk. Veel starters gebruiken LinkedIn om een baan te zoeken en om in contact te blijven met collega’s. Voor het hoger management is het een middel om te netwerken met mensen in de bedrijfstak en om hun bedrijf te promoten.

Meer feiten en cijfers over LinkedIn? Hieronder zie je de infographic.