Infographic

Hoe social media het reisgedrag beïnvloeden [infographic]

0

Frankwatching verzamelt in deze serie infographics op gebied van onder andere internet, social media, marketing en communicatie. In deze editie van de serie Infographic Day: hoe social media het reisgedrag beïnvloeden.

De vakantieperiode is in volle gang. Een mooi moment om stil te staan bij hoe social media het reisgedrag beïnvloeden. De onderstaande infographic van Tripl laat onder meer zien dat 72 procent van de Amerikaanse reizigers dagelijks meerdere accounts op social media raadpleegt. Maar slechts 7 procent gebruikt hiervoor mobiel internet.

Van de Amerikaanse studenten heeft maar liefst 96 procent een account op het sociale netwerk Facebook. Van die studenten laat 52 procent weten dat foto’s van vrienden hun inspiratie geven voor het boeken van een reis en 46 procent geeft aan via Facebook wel eens uitgenodigd te zijn voor een reis.

Benieuwd naar de andere gegevens? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.