Infographic

Social media marketing in cijfers [infographic]

0

De cijfers over het gebruik van social media zijn indrukwekkend. Hoe indrukwekkend blijkt uit deze infographic die door Mashable werd samengesteld. Een mooi voorbeeld is de YouTube-video met 65,5 miljoen views en de campagne van Old Spice die 300.000 nieuwe Facebook-fans opleverde. Supersize my campaign!Het gebruik van superlatieven is makkelijk als het om social media gaat (en gebeurt al genoeg). Desalniettemin zijn de cijfers in onderstaande infographic imposant. Wie had gedacht dat een promotionele video voor bronwater van Evian 65,5 miljoen keer bekeken zou worden? Of dat 12 miljoen mensen willen zien hoe een iPad verpulverd wordt in een blender? En wat te denken van de hashtag van een IBM-conferentie die in 35.000 keer in tweets is vermeld? Dat is niet mis.

Verrassend gegeven: van de MKB-bedrijven in de VS zet een groter percentage (70%) Facebook in dan Google (66%). De resultaten van de 6 marketingcampagnes die in de infographic worden uitgelicht, mogen er ook zijn. Zoals de slager vroeger al zei: “Mag het ietsje meer zijn?”

Infographic op ware grootte bekijken.