Verdieping

Online Campagne Top 5: impactvolle formats

0

Wil je de impact van je online campagne vergroten dan kies je voor opvallende, in het oog springende advertentievormen zoals Take-overs, Sliders, Layers of een Video2HalfpageAd. Deze impactvolle formaten zijn uitermate geschikt voor campagnes met branding/ awareness doelstellingen en bieden veel creatieve mogelijkheden. Bekijk hoe de adverteerders in deze top 5 hiervan gebruik hebben gemaakt!

1. SNS Bank – Take-over

Adverteerder: SNS Bank

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: .Bone
Creatiefbureau: .Bone

Zeer opvallende Take-over van de SNS Bank die de gehele website in SNS look & feel brengt. Je kunt je aanmelden met je eigen avatar om zodoende zelf mee te lopen in het protest. De toevoeging van dit sociale element en het gegeven dat je jezelf over de site kunt zien ‘lopen’ moeten de engagement met de uiting ongetwijfeld verhoogd hebben.

Bekijk deze uiting

2. Campina – Video2HalfpageAd

Adverteerder: Campina

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: MEC
Creatiefbureau: Brandbuilders

Direct bij binnenkomst op de website start de Campina commercial over de gehele website en realiseert zo maximale impact. Na afloop sluit de video zichtbaar naar het grote HalfpageAd display formaat, waar tevens de video in wordt afgespeeld. Mooi voorbeeld van hoe een televisie commercial online gebruikt kan worden waardoor synergie effecten  kunnen ontstaan.

Bekijk deze uiting

3. Noors verkeersbureau – PortraitAd

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.

Adverteerder: Noors verkeersbureau
Mediabureau: AVIAREPS Tourism
Creatiefbureau: Bandbreed

Deze campagne maakt gebruik van een groot formaat waarbij je direct in de banner interactieve content kan bekijken. De fotocarrousel en video trekken de aandacht en de call to action is duidelijk aanwezig. Bovendien sluit de uiting mooi aan bij de huisstijl van de website waardoor de content van de campagne verweven lijkt met die van de site.

Bekijk deze uiting

4. Adidas – FloorAd

Adverteerder: Adidas

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: Carat
Creatiefbureau: MediaMonks

Visueel aantrekkelijke FloorAd van Adidas die binnen een passend voetbal Umfeld is geplaatst. Zonder de website te verlaten kun je in de FloorAd de schoen van alle kanten bekijken. De positie aan de onderzijde van de website zorgt tevens voor minder irritatie.

Bekijk deze uiting

5. Peugeot Universal Music – Roadblock

Adverteerder: Peugeot

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: Media Contacts
Creatiefbureau: Euro RSCG

Fraaie communicerende Roadblock waarbij de display formaten met elkaar in contact staan en de aandacht goed naar de aanbieding weet te trekken. Peugeot maakt mooi gebruik van de creatieve mogelijkheden die binnen een communicerende Roadblock mogelijk zijn.

Bekijk deze uiting

De online Campagne Top 5

De Online Campagne Top 5 wordt maandelijks samengesteld door WebAds Interactive Advertising. Bekijk ook het archief van de Top 5 met onderwerpen als Business & Finance, Digitale Dagbladen, Automotive, Telecomaanbieders, Inhakers, Jongeren, Social Media, Consumer Electronics, Travel  en meer. Nog meer inspiratie opdoen? Bekijk meer voorbeelden van impactvolle campagnes en succesvolle online , mobiele of social cases.

Heb je zelf een campagne die een plek in een top 5 verdient, of wil je een onderwerp aandragen? Dat kan! Meld de campagne of het onderwerp dan hier, of via Twitter of Facebook snel aan!