Infographic, How to

Richtlijnen voor een effectiever gebruik van Google [infographic]

0

In deze editie van de serie Infographic Day: effectiever gebruik maken van Google. Zoekmachine Google is, na Facebook, één van de meest bezochte websites. Ook onder studenten. Wanneer hen gevraagd wordt informatie over een bepaald onderwerp op te zoeken, gaan ze bijna allemaal op onderzoek uit op het internet. Daarbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt van Google. Maar weten zij hoe je effectief gebruik kunt maken van zoekmachines?

Uit een recente studie van de Illinois Wesleyan University blijkt dat minder dan 25 procent van de studenten een ‘reasonably well-executed search’ weet uit te voeren. Dit was voor HanckCollege de aanleiding om de onderstaande infographic te ontwikkelen voor studenten, zodat zij sneller en nauwkeuriger content online kunnen vinden. Maar de tips & tricks zijn natuurlijk ook handig voor professionals en organisaties. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.