Infographic

Hyves in 2011 [infographic]

0

Het einde van het jaar is in zicht. Dan worden er lijstjes opgesteld en wordt er teruggeblikt op belangrijke gebeurtenissen. In deze editie van de serie Infographic Day: een terugblik op het jaar 2011 met Hyves. Het sociale netwerk heeft het afgelopen jaar hoogte- en dieptepunten gekend. De belangrijkste cijfers hebben ze gebundeld in een infographic.

De belangrijkste stap van Hyves in 2011 is de nieuwe strategie om van een vriendennetwerk naar een sociaal platform / contentnetwerk toe te werken. Ook introduceerde het netwerk een aantal nieuwe functies, zoals Nu & Straks, Hyves Hitradio en Eredivisie Voorspellen. Hyves wordt dagelijks door 2 miljoen Nederlanders bezocht, waarmee het één van de meest bezochte Nederlandse website is.

Uit de visualisatie blijkt dat het netwerk 3,5 miljoen gamers per maand heeft. ‘Landleven’ is de meest gespeelde game, met 300.000 gebruikers per maand. Hyves is populair in het noorden van Nederland. Het bereik van Hyves is het grootst in de provincie Friesland, gevolgd door Drenthe, Flevoland en Overijssel. Maar Hyvers gebruiken de website niet alleen via een computer. Het aantal mobiele Hyvers in 2011 per maand is 1,6 miljoen. De drukste dag was maandag 17 januari, waarop 3,67 miljoen unieke bezoekers de website bezochten.

Deze en andere cijfers van Hyves in 2011 kun je bekijken in de onderstaande infographic. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.