Reportages

Ontwerp je huis online als bouwpakket

0

Als je een paar dagen rondloopt op een beurs als CES, vallen een paar dingen op. Allereerst de strakke controle die de organisatie heeft over het event. Op bijna iedere hoek staat wel iemand met een ‘Ask Me’-pet op, die je de juiste richting op kan sturen. Onderweg naar het Las Vegas Convention Center staat de politie op de belangrijke kruisingen het verkeer te regelen. En dat kan ook niet anders met meer dan 140.000 bezoekers aan deze beurs dit jaar.

Hi Rob, how are you doing?

Wat ook opvalt is de Amerikaanse manier van aanspreken. Zodra je even staat te kijken, komt er meteen iemand naar je toe met de zin “Hi Rob, how are you doing?” (dat ze weten dat ik Rob heet komt door de badge om mijn nek). De eerste paar keer mompel je nog voorzichtig “fine” maar na een paar keer ga je moeiteloos mee in de flow “I am fine Dave, how are you?”.

Dit is natuurlijk niet alleen op de CES zo maar ook in winkels, je wordt begroet als je binnen loopt en hoe oppervlakkig het soms ook  overkomt, er zit gewoon iets in. Je komt direct in discussie want de vervolg vraag is vaak “can I explain our products that we are showing here?”. Hierbij weer een selectie van de meest opvallende, zinvolle of zinloze innovaties van CES.

Amex Serve

In Nederland kennen we het al van Rabobank en Hyves, Hyves afrekenen. Een eenvoudige manier om geld over te maken naar vrienden, bijvoorbeeld voor het etentje van gisteravond. En natuurlijk Paypal, om makkelijk via e-mail geld over te maken.  In de VS is American Express nu gekomen met Serve, een soortgelijke dienst om makkelijk geld over te maken met je mobiel of via een Facebook-app.

Accepteer cookies

Slimme wasmachine

NXP laat op CES een concept zien van een wasmachine die in staat is om kleding met een RFID-tag te herkennen en dan meteen weet of bepaalde kleding in de trommel zit met andere kleren, die niet samen gewassen kunnen worden. De mogelijkheden van dit concept gaan verder dan alleen het niet meer verwassen, het is ook mogelijk om de hoeveel wasmiddel automatisch aan te passen aan de hoeveelheid kleding en ook het wasprogramma, bijvoorbeeld een lagere temperatuur. Resultaat is een duurzamere en slimmere manier van wassen.

Accepteer cookies

Registered mail op mobiele telefoons

Het nadeel van e-mail is dat mensen, maar zeker ook bedrijven, kunnen zeggen dat ze het nooit ontvangen hebben. Het bedrijf RPost toont haar nieuwe product RMailmobile, waarmee ook met mobiele devices registered e-mails kunnen worden verzonden.

Accepteer cookies

Meet je slaappatroon

Het krijgen van voldoende slaap is natuurlijk enorm belangrijk. Om inzicht te krijgen in jouw slaappatroon ontwikkelde Gear4 een apparaat, Renew Sleepclock, dat draadloos en zonder sensoren jouw slaap patroon kan meten. Met de gegevens die het apparaat verzamelt, kun je je bed en slaappatroon aanpassen, om een betere nachtrust te krijgen.

Accepteer cookies

Ontwerp je hele huis als een bouwpakket

Bluhomes stelt je in staat om je hele huis (vorm, layout en inrichting) met een 3D ontwerptool online te ontwerpen. Jouw ontwerp wordt vervolgens als een bouwpakket in 6 weken in elkaar gezet, op een vrachtwagen naar je toe verscheept en vervolgens in een dag of 7 op lokatie in elkaar gezet en afgebouwd.

Accepteer cookies

Wat vind jij van deze nieuwe producten en diensten?