How to, Inspiratie

Een persoonlijke teampagina: durf jij de uitdaging aan?

0

Hoe vaak komt het niet voor dat als je een website bekijkt, je op zoek bent naar de personen erachter en totaal geen informatie kunt vinden? Juist, best vaak! Vooral heel frustrerend als je een product wilt kopen of een dienst af wilt nemen van de betreffende website. Ik haak al af als ik geen betrouwbare info kan vinden. En het is eigenlijk zo simpel op te lossen…

“And, because there was an honesty about all that was going on. It connected with the people in the street” — Ben E. King

Over ons-paginaIn mijn vorige blog over visual storytelling haalde ik het al even aan: “Een ‘Over ons’-pagina hoeft niet saai en standaard te zijn”. Het is een kleine moeite om jouw website zo goed en betrouwbaar mogelijk in te richten. En zoals de quote hierboven zo mooi impliceert, het gaat om de eerlijk- en echtheid die je (als persoon, bedrijf, website) uitstraalt waarmee je mensen over de drempel van onzekerheid kunt trekken. Dus zorg ervoor dat je op een website iets meer biedt dan het ‘gebruikelijke’. Een ‘over ons’-pagina op visual storytellende wijze kan al helpen bij een betere propositie. Heel simpel door een stukje van jezelf te geven. En waarom dat helpt? Omdat je zichtbaar wordt voor de buitenwereld en mensen zich iets meer met jou kunnen identificeren. Noem het verwachtingsmanagement.

Voorbeelden ter inspiratie

Ik zal je twee sites tonen waarbij de werknemers zichzelf durven te laten zien. En wellicht word je geïnspireerd om zelf de uitdaging aan te gaan.

Werk aan de Muur

Werk aan de Muur is een site waar je enerzijds als beeldmaker je shop kunt openen en je werk kunt tonen en verkopen. Anderzijds kun je er als kunstliefhebber je hart ophalen als je op zoek bent naar mooie foto’s op canvas en dibond etc. Werk aan de Muur heeft sinds kort een teampagina waar je als bezoeker en/of koper kennis maakt met de mensen achter de website. Nu is de persoonlijke benadering sowieso een vereiste voor Werk aan de Muur, vooral omdat het bij de aankopen niet om pietluttige bedragen gaat. De founders van de website, Jasper van der Meij en Bas Verhoogt, doen er dan ook alles aan om mensen zoveel mogelijk direct te woord te staan bij vragen en/of problemen. Of dit nu per e-mail, Twitter, telefoon of Skype is. Maar zeg nu zelf, de persoonlijke pagina maakt de koopbeleving toch nog prettiger nu je weet welke koppen achter het initiatief zitten?

Social Embassy

Social Embassy is een conversation agency die merken helpt met het ontwikkelen van engagement. Dit doen zij door bedrijven te begeleiden van strategie tot implementatie tot het aangaan van de dialoog en activeren van de consumenten namens het merk. De teampagina heeft een leuke twist; alle afbeeldingen hebben een andere foto met een grappige houding als mouseover. Klik je op een van de medewerkers, dan kom je op de persoonlijke pagina waar je meer over de persoon te weten komt.

Klik op de foto om de mouseover te zien!

Ik vind de combinatie van een strakke site met informele en ‘gekke’ foefjes een goede manier om je als bedrijf te presenteren. Het laat zien dat je inhoud hebt, maar ook dat je jezelf op een andere manier durft te laten zien.

Van onzichtbaar naar zichtbaar

Zelf in 5 stappen naar een persoonlijke teampagina à la visual storytelling:

  1. Maak ruimte op de website voor de persoonlijke touch, laat het team zien.
  2. Zorg voor mooie, sprekende portretten.
  3. Geef de mensen een stem en laat ze hun verhaal vertellen. Van de werkzaamheden tot aan grappige feitjes die hen als persoon omschrijven.
  4. Voeg het woord bij het beeld, en presenteer het bovenstaande op verhalende en eerlijke wijze.
  5. En last but not least; durf de eerste stap te zetten. Durf je te laten zien!

En uiteraard ben ik benieuwd wat jij ervan hebt gemaakt, als je eenmaal de stap hebt gezet om jouw gezicht te laten zien!