Infographic

De populariteit van sociale netwerken: een update [infographic]

0

Heeft Facebook nog steeds de meeste gebruikers? Welk sociaal netwerk is het populairst onder vrouwen? En welke onder mannen? En hoeveel is een gebruiker op Twitter waard? Wellicht ben jij benieuwd naar de antwoorden op deze vragen. Vandaag in de serie Infographic Day vind je de recente cijfers over de populariteit van sociale netwerken op een rij.

Populariteit

De onderstaande infographic is ontwikkeld door Go-Gulf.com. Aan de hand van actuele statistieken vergelijken zij de populariteit van de sociale netwerken Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ en Pinterest. Het zal geen verrassing zijn, maar Facebook heeft op dit moment de meeste gebruikers. Maar liefst 901 miljoen. De site wordt gevolgd door Twitter (555 miljoen), Google+ (170 miljoen), LinkedIn (150 miljoen) en Pinterest (11,7 miljoen). Google is daar niet echt open over – ik denk dat zij iemand die zich aanmeld voor een Google-dienst direct meetellen als actieve Google+ gebruiker.

Unieke bezoekers

Ook trekt het sociale netwerk van Mark Zuckerberg de meeste unieke bezoekers. Maandelijks wordt de website bezocht door 701.3 miljoen unieke bezoekers (het getal in de infographic is fout, red.). Op grote afstand volgt Twitter met 182 miljoen unieke bezoekers en Pinterest (104,4 miljoen). LinkedIn (85,7 miljoen) en Google+ (61 miljoen) sluiten de top vijf. Maar welke sociale netwerken zijn het populairst onder de vrouwen? En van welke kanalen maken mannelijke internetgebruikers het meest gebruik?

Vrouwen gebruiken Pinterest

Ook dit zal geen verrassing zijn, want eerdere cijfers lieten het al zien: de visual bookmarketingsite Pinterest is het populairst onder vrouwen. Ook maken zij in vergelijking met mannen vaker gebruik van Twitter. De mannelijke gebruikers zijn het vaakst te vinden op Google+, Facebook en met een kleine meerderheid ook op LinkedIn. Ondanks de eerste plaats in dit rijtje, is een gebruiker op Google+ het minst vaak op het netwerk aanwezig: slechts 3 minuten per maand. Een schijntje als je dit vergelijkt met het aantal minuten op Facebook en Pinterest: gebruikers zijn hier maandelijks 405 minuten aanwezig.

Hoeveel is een gebruiker waard?

Door de grote populariteit van Facebook wordt de waarde van een gebruiker van dit netwerk op 118 dollar geschat. De Twitter- en LinkedIngebruikers zijn volgens de makers van de visualisatie ongeveer 71 dollard waard. Pinterestgebruikers hebben op dit moment de minste waarde: slechts 28 dollar.

Ben je benieuwd naar alle cijfers en feiten over de populariteit van sociale netwerksites? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.