Video, How to

Facebook privacy: blokkeer toegang apps van vrienden tot jouw info

0

Wist je dat de applicaties die je Facebookvrienden gebruiken ook toegang hebben tot jouw informatie? Als je vrienden applicaties activeren, zoals een spelletje, dan krijgt die applicatie ook toegang tot veel van jouw gegevens. Hoe je dat kunt veranderen, laten we zien in deze screencast.

Accepteer cookies

Privacyinstellingen aanpassen

Om de applicaties die je Facebookvrienden gebruiken geen toegang meer te geven tot jouw profielinformatie, ga je naar de privacyinstellingen, rechts bovenin je profiel. Op deze pagina kun je al je privacyinstellingen aanpassen, maar we kijken nu even naar advertenties, apps en websites. Klik op instellingen bewerken. Je ziet hier de apps die je onlangs hebt gebruikt, en hieronder “Hoe personen je gegevens toevoegen aan toepassingen die ze gebruiken”. Daar moet je zijn. Klik op instellingen bewerken. Hier zie je alle informatiecategorieën die jouw vrienden mee kunnen nemen in het gebruik van toepassingen, games en websites. Dus, vink hier aan, of weg, wat je wel of niet wilt toestaan. Je biografie, geboortedatum, vrienden en relaties.

Apps uitschakelen

Bij de privacyinstellingen kun je een hoop aanpassen. Maar er zijn bepaalde dingen die er niet tussen staan, zoals je vriendenlijst. Als je niet wilt dat apps en websites toegang hebben tot bepaalde basisinformatie, dan kun je alle platform-apps uitschakelen. Klik dan op informatiecategorieën en vervolgens op “alle platformtoepassingen uitschakelen”. Je kunt hier bepaalde apps selecteren of ze allemaal selecteren en ze zo uitschakelen. Maar let op, als je dit doet, dan kan het zijn dat je de apps niet meer kunt gebruiken.

Abonneer je op onze video’s

Wil je deze video’s elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTubekanaal. Je kunt je ook gratis abonneren op de podcast via iTunes (‘view in iTunes’ en vervolgens op abonneren klikken).