Innovatie

Online ongeduld: de impact van laadtijd [infographic]

0

Dagelijks wisselen we via het wereldwijde web enorme hoeveelheden data aan elkaar uit. Tegelijkertijd verwachten we dat het ook steeds sneller gaat. Maar soms kan een slechte verbinding roet in het eten gooien, of duurt het minuten voordat dat een website geladen is. Welke consequenties kan dit met zich meedragen? Dat bespreken we vandaag in de serie Infographic Day.
De laadtijd van je website kan grote gevolgen hebben voor de vindbaarheid in zoekmachines en gebruikerservaring. Het is daarom belangrijk om hier genoeg aandacht te besteden, want consumenten worden kritischer door het gebruik van smartphones en tablets.

Google: dagelijks 3 miljard zoekopdrachten

De infographic van Online Graduate Programs maakt duidelijk hoe belangrijk de online snelheid is. Op Google worden dagelijks 3 miljard zoekopdrachten ingevoerd en 34.000 vragen per seconde beantwoord. Een op de vier bezoekers haakt af als de pagina er langer dan 4 seconden over doet om te laden. Dat is zonde, want door de laadtijd van je site te optimaliseren kun je klanten winnen en ze tevreden houden.

Mobiele laadtijd

Bij mobiele sites lijkt een snelle laadtijd nog belangrijker. Als een pagina er langer dan 10 seconden over doet om te laden, dan haakt de helft van de bezoekers af. Zelfs 3 van de 5 internetgebruikers geeft aan de site vervolgens niet meer te willen bezoeken. Deze cijfers benadrukken hoe belangrijk het is om goed na te nadenken over de content die je plaatst op je website. Want we gebruiken steeds vaker de mobiele telefoon om informatie op te zoeken of spullen te kopen. Houd dus rekening met de laadtijd bij het ontwerpen en optimaliseren van je (mobiele) website.

Wil je alle cijfers en feiten omtrent de impact van laadtijd bekijken? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hier kun je de hele serie Infographic Day vinden.