Social media

Facebook verwijderen of deactiveren? Zo doe je dat!

0

Wil je tijdelijk weg van Facebook? Of wil je permanent uit het Facebookbestand verwijderd worden? Als je af wilt van Facebook, heb je twee opties: je kunt je profiel tijdelijk deactiveren of definitief verwijderen. Ik laat je in deze screencast stap voor stap zien hoe beide opties werken.

Accepteer cookies

Inmiddels (2018) is deze werkwijze gedateerd. In de tekst hieronder vind je de juiste werkwijze.

Facebook (tijdelijk) deactiveren

Als je je profiel deactiveert, wordt je profiel meteen weggehaald en is het onvindbaar op Facebook. Maar deactiveren is niet permanent. Je deactiveert je profiel zo. Ga naar ‘instellingen’ rechts bovenin je profiel. Links klik je op ‘algemeen’ en daarna op ‘account beheren’. Om je profiel te deactiveren klik je onderaan op account deactiveren.

Vervolgens moet je je wachtwoord invullen om je account te kunnen deactiveren. Zoals ik eerder aangaf, als je je account deactiveert, kun je het elk moment weer terugkrijgen – dat doe je gewoon door opnieuw in te loggen.

Facebook permanent verwijderen

Ben je echt helemaal klaar met Facebook? Dan kun je je account helemaal, definitief verwijderen. Je moet dan op deze speciale link klikken. Op de pagina die vervolgens opent, klik je op account verwijderen. Dan krijg je nog een laatste waarschuwing, waarbij je je wachtwoord nog een keer moet invullen voor de zekerheid en een beveiligingscontrole.

Je Facebookaccount zal binnen 14 dagen helemaal verwijderd worden – mits je niet inlogt op Facebook. Als je wel opnieuw inlogt, of andere Facebook activiteiten onderneemt binnen die 2 weken, wordt je account opnieuw geactiveerd. Anders ben je helemaal, voorgoed van Facebook af.

Abonneer je op onze video’s

Wil je deze video’s elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTubekanaal. Je kunt je ook gratis abonneren op de podcast via iTunes (‘view in iTunes’ en vervolgens op abonneren klikken).