Infographic, Onderzoek

Contentmarketing voor B2B grote prioriteit [infographic]

0

Contentmarketing is een populair marketinggebied. Voor veel bedrijven één van de grootste online prioriteiten van dit moment en dat geldt ook voor B2B-organisaties. Vandaag kijken we in de serie Infographic Day naar een onderzoek over de laatste stand van zaken van B2B-contentmarketing.

LinkedIn populairste platform

De studie werd uitgevoerd door het Content Marketing Instituut in samenwerking met Marketingprofs.com. De gegevens werden door Marketo samengevat in onderstaande infographic. Vergeleken met 2011 werden social media in 2012 vaker door de bedrijven ingezet als contentkanaal. LinkedIn is het populairste contentkanaal voor de B2B-markt is. Het zakelijke netwerk wordt op de voet gevolgd door Twitter, Facebook (gedeelde tweede plaats), YouTube en Google Plus.

Effectiviteit

Wanneer gevraagd wordt hoe effectief de contentmarketing van B2B-bedrijven is, vindt slechts 36 procent van de ondervraagden deze doeltreffend. Het budget is daar een mogelijke oorzaak voor, ondanks dat er de afgelopen tijd eer geld voor vrij is gemaakt, met name onder kleine organisaties. Voor de komende tijd geven de B2B-marketeers aan meer geld vrij te maken voor contentmarketing.

Doelstellingen

Verder blijkt uit het onderzoek dat B2B-marketeers contentmarketing inzetten om doelstellingen te behalen op het gebied van ‘brand awareness’, ‘customer acquistion’ en ‘lead generation’. Voor B2B-organisaties is de grootste uitdaging het produceren van voldoende content.

Wil je alle resultaten van het onderzoek bekijken? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar. Of download gratis het onderzoeksrapport (PDF).

De stand van zaken van B2B-contentmarketing [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.