Video, How to

Hoe maak je een Gmail-account aan?

0

Zit je al een poosje bij Hotmail of Yahoo en denk je er over na om ook een Gmail- of Google-account aan te maken? In deze video laat ik je zien hoe het moet.

Om deze video of embedded content te zien, moet je marketing cookies accepteren.

Tips om het formulier in te vullen

Rechts bovenin het scherm staat ‘Nieuw bij gmail?’ En dan in het rood ‘een account aanmaken’. Klik hier op.

Je naam

Vul je voornaam en achternaam in. Dit is het eerste wat mensen lezen als ze een e-mail van je ontvangen. Voor een professionelere look kun je er ook voor kiezen om je bedrijfsnaam of beschrijving in te vullen. Bijvoorbeeld ‘marketing’ als voornaam en ‘consulting’ als achternaam.

E-mailadres

Kies een e-mailadres. Als het door jou gekozen adres al bestaat, dan geeft Gmail dat aan zodra je naar de volgende regel gaat: ‘Someone already has that username.’
Je kunt combinaties proberen met letters, cijfers en tekens zoals streepjes. Het is handig als je email adres kort, professioneel en makkelijk te onthouden is.

Wachtwoord

Verzin een wachtwoord van minstens acht tekens. Kies een wachtwoord dat niet te voor de hand liggend is, maar dat je wel makkelijk kunt onthouden.

Mobiele telefoonnummer

Je mobiele telefoonnummer is ook een verplicht veld. En dat is niet zomaar: als je je wachtwoord vergeten bent, of het lijkt of iemand je account gehacked heeft, dan kan Google je persoonlijk contacteren. Het is ook een extra manier om te controleren of jij het wel echt bent. Als je belangrijke informatie in je Google account wilt veranderen, dan kan Google je een controlecode sturen via een smsje. Dat is mij al een paar keer gebeurd, vul dus niet zomaar een nummer in.

Oud of alternatief e-mailadres

Vul je oude -mailadres in. Ook deze stap is in principe een extra veiligheidscontrole. Als Google iets raars ziet gebeuren met je account, dan kunnen ze je bereiken op je oude e-mailadres. Nu ben je klaar: je e-mailadres, en dus Google-account, is aangemaakt.

De navigatie in Gmail

Je kunt links in je scherm e-mails versturen, daaronder zie je wie van je vrienden online zijn (daar kun je dan mee (video)chatten). Verder kun je rechtsbovenin in bij ‘Instellingen’  je achtergrond veranderen, andere e-mailadressen importeren, labels aanmaken en meer. Helemaal bovenin het scherm, vlak onder de URL-balk, kun je gebruik maken van allerlei Google-producten: Google Plus, YouTube, de kalender en Google Drive bijvoorbeeld.

Elke week video’s van Frankwatching

Heel veel succes. Als je vragen hebt of als er iets niet lukt, laat dan hieronder zeker een reactie achter. En vergeet je je niet te abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal? Tot volgende week woensdag!