Video, Apps & Tools, How to

Meer interactie met je doelgroep: handige Twitter trick!

0

Ik heb een handige Twitter trick ontdekt die je kan helpen meer interactie te krijgen met je doelgroep. Gewoon wat informatie zenden op Twitter is niet erg effectief – je bereikt meer als je ook veel luistert en helpt. Om de interactie met jouw doelgroep te verhogen, kun je gericht zoeken naar problemen die van toepassing zijn op jouw niche. In deze screen cast geef ik je een aantal tips om heel gericht te zoeken naar de tweets van jouw doelgroep!

Om deze video of embedded content te zien, moet je marketing cookies accepteren.

Voorbeeld Twitter trick

Stel, je bent een Photoshop-expert. Je kent Photoshop van binnen en buiten en zou andere mensen heel goed kunnen helpen – alleen weet je niet wie er echt op zoek is naar hulp. Met deze Twitter trick kun je gericht mensen zoeken in jouw niche die op dit moment hulp nodig hebben.

Ga op je Twitter-profiel rechtsboven in naar Twitter search en typ in “I need help” (tussen aanhalingstekens) en jouw keyword, in dit geval Photoshop (zonder quotation marks). In de zoekresultaten zie je allerlei tweets van mensen die op dit moment hulp nodig hebben met een Photoshop project. Verschillende resultaten lijken zelfs betaalde opdrachten.

Twitter trick in het Nederlands

Wellicht is jouw doelgroep niet internationaal. Je kunt ook heel makkelijk deze Twitter trick toepassen in het Nederlands. In het Nederlands zou je bijvoorbeeld kunnen zoeken op ‘helpen’ en ‘photoshop.’ In de video kun je zien dat de bovenste tweet meteen een Nederlander is die oprecht hulp nodig heeft bij een Photoshop-project.

Twitter search tips

In principe leer ik je hier niets bijzonders, maar om goed te kunnen zoeken op Twitter moet je wel de juiste termen gebruiken. Experimenteer met verschillende woorden tot je een goede ‘formule’ voor jouw merk hebt gevonden. Hier een aantal voorbeelden van goede zoektermen:

Engels

  • “Need Help” met jouw keyword
  • “How do I” met jouw keyword
  • en “how to” met jouw keyword

Nederlands

  • “helpen” met jouw keyword
  • “hoe maak” met jouw keyword
  • “hoe doe” met jouw keyword

Zoekresultaten zonder links

  • voeg “-http” toe

Als je alle tweets van andere bedrijven/merken eruit wilt halen, en dat zijn meestal de tweets met links erin, dan kun je dat doen door ‘- http’ bij je search te zetten.

Bouw een following: help mensen!

Natuurlijk haal je uit dit soort searches niet meteen allemaal betaalde klanten. Maar dat hoeft ook niet. Het gaat er om dat jij als persoon, bedrijf of merk meteen mensen kunt helpen die op dit moment hulp nodig hebben en daarmee een grotere following opbouwt. En, als je iemand goed kunt helpen, kun je altijd vragen of ze je kunnen aanbevelen op LinkedIn of iets dergelijks, of even over je willen tweeten, zo bouw je een goed netwerk op!

Tot volgende week!

Vond je deze Twitter-truc nuttig? Of heb je er wellicht nog vragen over? Ik hoor het graag in een reactie hieronder. En vergeet je je niet te abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal? Tot volgende week woensdag!