How to

Pinterest vernieuwd! Ingrediënten, analytics, mentions & meer

0

De Pinterest crew zit niet stil. In de afgelopen tijd heeft het visuele sociale netwerk een aantal veranderingen ondergaan, waaronder enkele belangrijke en zeer nuttige. Daarnaast nemen de mobiele apps een belangrijke plaats in en ook deze worden steeds vernieuwd. Hoog tijd voor een overzicht van de meest recente ontwikkelingen voor dit populaire digitale prikbord.

Ingrediënten, ratings, beschikbaarheid en meer

We beginnen met de meest recente vernieuwing. Pins zijn vanaf nu niet meer enkel afbeeldingen, maar worden voorzien van waardevolle, extra informatie. Op dit moment worden drie categorieën pins verrijkt met extra informatie:

  • Recepten. Vanzelfsprekend, bij de recepten worden ingrediënten weergegeven en de bijbehorende hoeveelheden van elk ingrediënt;
  • Producten. Prijs was al een element dat je zelf kon toevoegen, nu worden ook de beschikbaarheid en de locatie waar het product te vinden is, getoond;
  • Films. Deze worden nu getoond inclusief ratings, acteurs, regisseur en meer gegevens.

Extra elementen voor bepaalde Pins: Recepten en ingrediënten

Deze gegevens worden opgehaald van de websites waar de afbeeldingen vanaf gepind zijn. Pinterest werkt samen met deze websites, om zo de pins met zoveel mogelijk relevante informatie te verrijken.

Pinterest Analytics

Voor de zakelijke markt een zeer welkome toevoeging: meet het effect van je pins door met Pinterest Analytics. Heb je een geverifieerd Pinterest account? Dan is het mogelijk om te zien hoe het aantal gepinde afbeeldingen vanuit je website zich ontwikkelt in de loop van de tijd. Ook het aantal repins binnen Pinterest (vaak een veel groter aantal dan originele pins) is te analyseren.

Pinterest Analytics - zorg voor een geverifieerd account

Pinterest Analytics – zorg voor een geverifieerd account om gebruik te maken van de statistieken

Behalve de kwantiteit van pins en repins, is het interessant om het bereik vast te kunnen stellen; hoeveel personen hebben een pin of een repin bekeken? En de beste metric, je raadt het misschien al, is het aantal klikken vanuit deze pins richting je website. Zorg er dus altijd voor dat je pins vanuit je website op Pinterest zet en deze niet uploadt via de uploadfunctie van Pinterest. Zo blijft de link richting je product behouden, ook als deze binnen Pinterest vaak wordt gerepind en dus viraal gaat.

Pinterest Analytics: pins en repins

Andere informatie in Pinterest Analytics omvat de ‘meest ge-repinde content’ en de ‘meest aangeklikte content’. Deze informatie geeft goed inzicht in welke content van je website en Pinterest boards het meest populair is. In combinatie met Google Analytics weet je nu alles van je pinners en je belangrijkste content! Binnenkort verschijnt hier op Frankwatching een uitgebreid artikel over Pinterest Analytics.

Pins doorsturen en vrienden mentionen

Het is nu mogelijk om pins die je tegenkomt, zowel online als via je mobiele Pinterest-app, door te sturen naar vrienden. Klik op ‘Send Pin to’ en kies één van je vrienden om diegene op de hoogte te brengen van je vondst. Ook Facebook-vrienden en e-mailcontacten (indien gekoppeld) zijn te bereiken via deze Send-button.

Pinterest update - Send to button

Ook is het mogelijk om door middel van het van Twitter alom bekend @-teken, je vrienden te mentionen in de omschrijving van een pin of in een reactie op een pin.

Pinterest update - mention vrienden van Pinterest, Facebook en e-mail contacten

Meer vernieuwingen

Verder heeft Pinterest de volgende kleinere vernieuwingen doorgevoerd:

  • Notificatie eerder gepind. Als je zo enthousiast bent en je pint dagelijks tientallen afbeeldingen, kan het zo zijn dat je iets wilt pinnen dat je eerder al op je prikbord hebt gezet. Pinterest herkent de content en geeft je een subtiele melding dat je dit al eerder gepind hebt. Smart!
  • Pushnotificaties. De mobiele app van Pinterest biedt nu de mogelijkheid om notificaties te ontvangen. Heeft iemand een pin van je geliket of ge-repind? Of heeft iemand jou gementiond? Dan ontvang je hier direct een notificatie van. Mocht je het als storend ervaren, dan kun je deze notificaties vanzelfsprekend uitzetten.
  • Auto-aanvullen zoektermen. Zoek je iets op je mobiel? Dan biedt Pinterest een auto-aanvulfunctie, zodat je nog sneller de juiste content vindt. Ook de zoekwoorden die je zelf eerder hebt gebruikt, komen beter naar voren.
  • Pinnen vanuit andere apps. Pinterest heeft er voor gezorgd dat de Pin It-knop ook in enkele andere mobiele apps verschijnt. Voor Nederlandse gebruikers niet echt bijzonder, het zijn namelijk met name voor ons onbekendere apps. Alleen Etsy en The North Face genieten enige bekendheid.
  • Nieuwe looks. Al eerder werd het webdesign van Pinterest grondig vernieuwd. Tegenwoordig worden de apps goed onderhanden genomen. Enkele app updates later ziet de Pinterest-app er heel anders uit, compleet in stijl met de webversie.
  • Chrome-extensie. Werk je met Google Chrome? Dan is de Pin It-knop voor je browser verleden tijd. Pin nog sneller met de Chrome extensie, die hier te installeren is.
Pinterest update - nieuwe look Pinterest app

De nieuwe look voor de Pinterest iPhone app

Flink wat veranderingen dus, Pinterest is in beweging. Wil je alle (nieuwe) ontwikkelingen rondom Pinterest bijhouden? Volg dan het Twitter-account van Pinterest Nederland: @PinterestNL.