Video, How to, Strategie

Videomarketing: de top 10 tips van experts

0

Hou je video’s kort, creëer meerwaarde en focus op social sharing, dat zijn een paar van de top tips voor videomarketing. Voor mijn boek heb ik veel interessante interviews gehad met allerlei video- en YouTube-experts. In deze video heb ik een top 10 samengesteld van de allerbeste videomarketingtips die ik tijdens die interviews heb verzameld.

Accepteer cookies

1. Begin met goede content

Het begint allemaal met een goede video. Als de content niet goed is, zullen mensen de video simpelweg niet delen. Bovendien kijkt YouTube nu ook naar de kijktijd van je kijkers. Hoe langer mensen naar je video kijken, hoe hogerop de video zal komen in zoekresultaten. En dat gaat dus alleen met een goede video. Jeremy Vest, een internationaal bekende videomarketingexpert, vertelt hierover rond 0:35 in de video.

2. Creëer meerwaarde met je video

Praat niet alleen over je eigen merk of bedrijf, maar probeer je kijkers echt meerwaarde te geven: beantwoord een veelgestelde vraag, doe een product review, of laat je eigen klanten aan het woord. Amerikaanse videomarketeer Chris Yates legt het uit rond 1:10.

3. Focus op een nichemarkt

Er worden zoveel video’s ge-upload, hoe zorg je ervoor dat jouw video niet verdwijnt in de zee van content? Door je te onderscheiden en te richten op een nichemarkt. Bekende Nederlandse YouTuber en entrepreneur Renato van Bloemenhuis legt uit waarom dit belangrijk is rond 1:28.

4. Houd je video’s zo kort mogelijk

Alle experts die ik sprak waren het erover eens: hoe korter je video, hoe beter. De aandacht van je kijkers te trekken én je boodschap goed over brengen in een minuut? Ja, dat is de kunst! Als je net begint, moet je dan ook geen ‘video-introotjes’ toevoegen, zegt bekende Nederlandse YouTuber David Harms (DusDavid) rond 2:05.

5. Focus op social sharing

SEO is belangrijk, maar social sharing “really skyrockets your video to the top of the charts” zegt Jeremy Vest rond 2:50. Likes, reacties, abonnees, shares: deze social acties zorgen ervoor dat je video hogerop komt in zoekresultaten.

6. Plaats je video op het juiste moment online

De dag en tijd dat je je video uploadt is ook erg belangrijk, zegt David Harms. Zodra je weet wanneer jouw doelgroep online is, zorg er dan voor dat je video rond die tijd ook online staat. David legt uit hoe je anders veel views mis kan lopen rond 3:18.

7. Maak playlists met andere video’s

Het is niet alleen verstandig om YouTube-playlists te maken, maar ook om in die playlists video’s van andere content-creators te stoppen. Waarom zou je video’s van je concurrenten of collega’s in jouw playlist plaatsen? Jeremy Vest legt uit rond 3:50.

8. Maak custom thumbnails

Een van de beste manieren om meer views te krijgen is door je te onderscheiden met custom thumbnails, zegt Jeremy Vest. Hij legt uit hoe je dat professioneel kunt aanpakken voor bedrijven en welke resultaten hij er zelf mee heeft behaald, rond 4:35.

9. Maak een video XML Sitemap

Een SEO tip: zorg ervoor dat er een video XML sitemap op je website staat, zodat Google weet waar je video’s staan en mensen de video op jouw website bekijken in plaats van op de website van de videoprovider (zoals bijvoorbeeld YouTube of Vimeo). Dat is tegenwoordig best simpel te doen met bijvoorbeeld een WordPress plugin. Jeremy Vest vertelt erover rond 5:25.

10. Deel je video met iedereen

Gebruik de social media die je al hebt om je video te delen. Als je video goed is, gaan mensen ‘m vanzelf delen (en dat brengt ons weer bij stap 1!). “Als je je schaamt voor je video’s, moet je er gelijk mee stoppen,” zegt David Harms rond 5:55.

Elke week Frankwatching-video’s!

Dat waren mijn tien tips! Heb je nog vragen over videmarketing naar aanleiding van deze tips? Stel ze gerust in een reactie hieronder. En wil je elke week de video’s van Frankwatching kijken? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal. Tot volgende week donderdag!