Infographic

LinkedIn behaalt 300 miljoen gebruikers: een terugblik [infographic]

0

Op vrijdag 18 april bracht LinkedIn het bericht naar buiten dat het sociale netwerk een nieuwe mijlpaal heeft behaald. LinkedIn is namelijk over de grens van 300 miljoen gebruikers gegaan. Reden voor een feestje en een terugblik op de afgelopen vijf jaren. In deze editie van de serie Infographic Day een overzicht van belangrijke feiten en cijfers.

We are excited to announce that we reached a big milestone today”. Zo begint de blogpost van Deep Nishar op het weblog van LinkedIn. Ruim 300 miljoen gebruikers in meer dan 200 landen. Zeker een reden om blij te zijn. Van de 300 miljoen gebruikers bevindt ruim de helft zich buiten de Verenigde Staten. In vergelijking met 2009 is de verdeling man-vrouw op LinkedIn bijna in balans. Vijf jaar geleden was met 61 procent het merendeel van de gebruikers man. Nu is dat nog maar 56 procent.

Stijging mobiel gebruik

Daarnaast ziet LinkedIn een stijging van het mobiele verkeer. De verwachting is dat ruim de helft van de bezoeken dit jaar via een smartphone of tablet zal verlopen. Met dagelijkse cijfers als 15 miljoen profielbezoeken en ruim 1 miljoen vacatures die worden bekeken, is mobiel zeker iets wat je niet onopgemerkt voorbij moet laten gaan. Nishar geeft in het artikel aan dat LinkedIn zich de komende tijd meer zal gaan richten op mobiele toepassingen, nu de cijfers betreft mobiel gebruik stijgen.

Wil je meer feiten en cijfers lezen over LinkedIn? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een grotere weergave van de visualisatie klik je op de afbeelding.

linkedin [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto intro met dank aan Fotolia.