Infographic, Verdieping

Wie is de LinkedIn-gebruiker anno 2014? [infographic]

0

300 miljoen leden wereldwijd, waarvan 5 miljoen in Nederland. LinkedIn is een populair platform voor zakelijke doeleinden. Gebruikers presenteren zich met hun profiel, zijn op zoek naar nieuwe uitdagingen of staan open om hun netwerk uit te breiden. Met zoveel gebruikers is er genoeg diversiteit. Maar wie is nou de LinkedIn-gebruiker anno 2014?

We zijn tot 2 uur actief op LinkedIn

Wie is de LinkedIn-gebruiker? Wat drijft hem of haar? Op deze vragen wilde LinkedIn-trainer en marketingprofessional Wayne Breitbarth graag antwoord. Hij startte een onderzoek naar de identiteit van de LinkedIn-gebruiker en hoe of zij het sociale netwerk gebruikt. De resultaten zijn samengevat in de onderstaande infographic. Uit de resultaten van zijn onderzoek blijkt dat het merendeel van de leden gebruikmaakt van het gratis LinkedIn-account. De meeste leden hebben tussen de 500 en 999 connecties en zijn lid van één tot negen LinkedIn-groepen. Wekelijks is de gemiddelde gebruiker tot twee uur actief op het platform. Handige functies vinden gebruikers ‘Who’s viewed your profile‘ en ‘People you may know‘.

Uitbreiden van ons netwerk

Maar waarvoor gebruiken leden het platform nou echt? Bijna driekwart zet LinkedIn in om meer over mensen en organisaties te weten te komen. En het nut van LinkedIn? Die zien de leden duidelijk voor zich. Zo geeft het een groot deel van de respondenten (met 36,2 procent) aan het ontzettend belangrijk te vinden om hun netwerk uit te breiden. Wil je meer weten over de LinkedIn-gebruiker anno 2014? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Wie is de LinkedIn-gebruiker anno 2014 [infographic]Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto intro met dank aan Fotolia.