Infographic, How to

Welk online video-platform past bij jouw organisatie? [infographic]

0

Online video is één van de trends van dit moment. Organisaties zetten video in om hun bedrijf, producten en/of diensten in beeld te brengen bij hun doelgroep. Om effect uit de inzet van online video te halen, zet je een strategie op. Hierbij maak je ook een keuze voor het platform dat je gaat gebruiken. Deze infographic laat de verschillende mogelijkheden zien en helpt je kiezen.

Kiezen van een platform is vaak lastig

Voor sommige ondernemers is het kiezen van een online video-platform een lastige keuze. Gaan we YouTube, Vine, Instagram of toch Google Hangouts inzetten? Gryffin Media ontwikkelde de onderstaande infographic en zet de mogelijkheden van YouTube, Vimeo, Google Hangouts, Instagram en Vine op een rij. Zo laat de visualisatie zien dat YouTube de tweede best bezochte website ter wereld is. En wist je dat 40 procent van de YouTube-video’s op een mobiele telefoon wordt bekeken?

Niet alleen YouTube kent veel bezoekers

Naast YouTube krijgen ook Vimeo en het vorig jaar gelanceerde Vine veel bezoekers. Zo krijgt Vimeo maandelijks 100 miljoen bezoekers en Vine had binnen drie maanden 1 miljoen gebruikers. Momenteel telt het platform 40 miljoen gebruikers. Ook Instagram wordt vaak ingezet als video-kanaal, ook door bedrijven en merken. Van de meest-gedeelde video’s op Instagram is 40 procent ontwikkeld door een bedrijf of merk.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de genoemde online videoplatformen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Haal rendement uit online video - vijf platformen op een rij [infographic]Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.