Infographic

Alle feiten en cijfers van 10 jaar LinkedIn [infographic]

0

Met ruim 300 miljoen leden is LinkedIn een populair social media-platform voor zakelijk gebruik. De ene gebruiker zet de site in om te netwerken, terwijl de ander op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Met een derde plaats in het rijtje van populaire social media, een stijgend aantal gebruikers en de mijlpaal van het tienjarig bestaan blikken we terug op LinkedIn in de serie Infographic Day.

300 miljoen professionals en 3 miljoen bedrijven

De feiten en cijfers uit de onderstaande infographic zijn verzameld door LinkedIn Profile Writer. Uit de afbeelding blijkt dat naast de ruim 300 miljoen individuen ook bedrijven het platform weten te vinden: maar liefst 3 miljoen bedrijven hebben een bedrijfspagina. Een overzicht van de ‘beste LinkedIn-bedrijfspagina’s’ van 2013 vind je in de infographic.

Leden kijken en discussiëren

Iedere seconde verwelkomt LinkedIn twee nieuwe leden. Van alle gebruikers bezoekt 35 procent het platform dagelijks en 42 procent houdt de profielpagina regelmatig bij. Gemiddeld spenderen de leden maandelijks 17 minuten aan LinkedIn. Naast het bezoeken van profielen van andere gebruikers (dagelijks zijn dat 25 miljoen bezichtingen), wordt er ook veel gediscussieerd in LinkedIn-groepen. Er zijn maar liefst 1,5 miljoen groepen en per minuut voeren we 200 gesprekken in een groep.

Wil je meer weten over LinkedIn? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

25 LinkedIn feiten en cijfers op een rijVolg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Illustratie intro met dank aan Fotolia.