Infographic, Trends

5 social media marketing trends voor 2015 [infographic]

0

Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Zo denken sommige ondernemers en marketeers wanneer 1 januari op de kalender staat. Een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden en plannen. Dingen anders doen of juist niet. Ook is dit het moment van vooruitkijken naar trends en ontwikkelingen op het gebied van marketing en communicatie.

Wat kunnen we dit jaar verwachten van de ontwikkelingen binnen social mediamarketing? Deze vraag stelde het bureau JSH&A aan zichzelf. Zij verzamelde vijf social trends voor 2015.

Kwaliteit boven kwantiteit

2015 zal het jaar worden waarin we (nog) meer aandacht gaan besteden aan contentmarketing. Kwalitatieve content op het juiste moment delen met volgers. Daar gaat het om. De makers verwachten daarom dat het budget voor contentmarketing bij veel organisaties dit jaar (verder) zal toenemen.

Visueel is het toverwoord

Daarnaast gaat de focus naar visuele content: we gaan steeds meer foto’s en video’s online publiceren en delen. En bij het woord ‘video’ denken we niet meer alleen aan het platform YouTube. Ook andere kanalen, zoals Vine en Facebook, gaan ondernemers en marketeers inzetten op het gebied van videomarketing.

Wil je meer weten over de socialmediatrends voor 2015? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding. Ik ben benieuwd of jij je als ondernemer of marketeer herkent in deze trends. Wat zijn jouw plannen op het gebied van social media? Waar ligt jouw online focus dit jaar?

5-trends-infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.