Infographic

12 tips om je zichtbaarheid te vergroten op Twitter [infographic]

0

Momenteel heeft het platform Twitter iedere maand ruim 270 miljoen actieve gebruikers. Samen zijn ze dagelijks goed voor 500 miljoen berichten, vaak geplaatst via een mobiel apparaat. Ook veel ondernemers en marketeers beschikken over een Twitteraccount en plaatsen berichten om zo zichtbaar te zijn voor hun doelgroep(en). Maar slechts 34 procent boekt er succes mee.

Twitter-tips voor meer succes

Wellicht hoor jij bij deze groep. Of je merkt dat je activiteiten op het platform nog niet opleveren waarop je hoopt. Dan zijn de 12 tips uit de onderstaande infographic van Hubspot zeker voor jou relevant. Met deze adviezen geef je jouw Twitter-activiteiten een extra boost en word je zichtbaarder voor je doelgroep. Want wist je dat je meer kans op succes hebt door gebruik te maken van zogenaamde short links?

Plaats foto’s en herhaal berichten

Maar ook foto’s verhogen het aantal kliks en retweets. Een bericht met een afbeelding heeft 18 procent meer kans op kliks en maar liefst 150 procent meer kans retweets. En wil je iets specifieks over je onderneming onder de aandacht brengen? Je hebt meer kans van slagen door het bericht meerdere keren te publiceren. Maar ook het plaatsen van tweets in de late avond verhoogt de kans op retweets.

Wil je alle tips lezen om jouw Twitter-activiteiten te verbeteren en zo zichtbaarder te worden? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

12 tips om zichtbaar te zijn op Twitter infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.