Infographic

Perfectioneer je Instagram-strategie [infographic]

0

Visuele content op het gebied van communicatie en marketing ontwikkelt zich snel. Dat kon je in de vorige editie van deze serie al lezen. Eén van de platformen die je daarvoor uitstekend kunt inzetten, is Instagram. Want met maandelijks meer dan 300 miljoen actieve gebruikers is Instagram voor ondernemers een effectief social mediakanaal.

Instagram is hot

De cijfers liegen er niet om. Sinds de introductie van Instagram in 2010 deelden gebruikers meer dan 30 miljard foto’s met elkaar. Iedere dag plaatsen ze meer dan 70 miljoen foto’s én video’s. Niet zo gek, want met smartphones en tablets op zak ligt het voor de hand om jouw dag en ervaringen met anderen te delen. Maar hoe speel je hier als ondernemer op in? Want een goede strategie is eigenlijk een must.

Aan de slag met een doordachte strategie

Salesforce, de makers van de onderstaande infographic, helpen je op weg om stap voor stap de beste Instagram-strategie te ontwikkelen. En dat is belangrijk wil je kans van slagen hebben. Want in vergelijking met Facebook- en Twitter-gebruikers zijn Instagram-gebruikers 58 keer meer geneigd om je berichten te liken, op te reageren of te delen.

Zorg dat je organisatie herkenbaar is

Maar hoe zorg je voor succes op Instagram? Zorg in ieder geval ervoor dat je herkenbaar bent als merk of onderneming. Denk aan het plaatsen van je logo op je profiel, gegevens over je organisatie, een link naar je site, maar ook dat je herkenbaar bent in je berichten. Publiceer regelmatig content en zorg dat je beelden van goede kwaliteit zijn. Vind je het lastig om steeds wat te plaatsen? Maak gebruik van een contentkalender waarmee je vooruit kunt plannen en zo strategische momenten kunt kiezen.

Maar er zijn meer aandachtspunten die de makers van de infographic met je delen. Benieuwd naar alle tips en tricks? Scrol dan naar beneden om de visual te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

6a00e54ee3905b883301bb07f277a9970Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto intro met dank aan Fotolia.