Innovatie

56 handige tools om slimmer te werken [infographic]

0

We leven in een vluchtige tijd, staan vaak onder grote druk en hebben soms last van een informatie-overload. Daarnaast werken we vaak online en zijn we niet aan plaats of tijd gebonden. Als ondernemer of marketeer ben je altijd op zoek naar een juiste werkwijze. Je wil immers effectief en efficiënt je werkzaamheden verrichten. Maar wat is de juiste wijze? 

Zoeken naar een speld in een hooiberg

Het antwoord op die vraag is voor iedereen verschillend. We hebben allemaal onze eigen gewoontes en middelen die ons op weg helpen. Maar het kan altijd sneller en beter. Wellicht ben jij op zoek naar een handige tool om je social-media-kanalen effectiever te beheren of juist om het effect van je berichten te analyseren. Of je wilt zelf aan de slag met het creëren van je eigen (visuele) content. Misschien zoek je wel een online opslagplaats waarmee je overal en waar dan ook je bestanden kunt raadplegen.

Je kunt natuurlijk via Google op zoek gaan naar handige tools om je te helpen bij jouw vraag/probleem. Vaak wordt dat een (lange) zoektocht waarin je overladen wordt met een groot aanbod aan mogelijke tools, die je allemaal met elkaar moet vergelijken. Aan het einde van de rit ben je dan soms nog niet die toepassing tegengekomen die je écht op weg kan helpen. Zonde van je tijd en energie.

56 online tools in een notendop

Om dit probleem te voorkomen heeft Social Marketing Writing de onderstaande infographic ontwikkeld. De visual toont 56 tools die je kunt inzetten op verschillende gebieden, zoals het beheren van je social-media-kanalen, voor contentcreatie of om je productiviteit te verbeteren.

Van iedere tool hebben de makers de kosten en de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Handig! Wellicht gebruik jij een tool die niet in de onderstaande visual is opgenomen en die jij niet meer kunt missen? Deel je tip dan met andere lezers en laat in een reactie weten welke tools jou helpen om efficiënter en effectiever je werk te doen.

56-Top-Social-Media-Tools-for-Business-Infographic.jpg

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social. 

Illustratie intro met dank aan Fotolia.