Reportages

Gaat deze wearable chronische pijnklachten verhelpen?

0

CES is meer dan alleen tv’s. Met name wearables en smart home zijn twee categorieën waar we heel veel producten in tegen komen. Het leuke van CES is dan ook de breedte van de producten die je tegenkomt. Ik deel een drietal opvallende producten, soms hightech en soms verbazingwekkend lowtech.

Neurometrics tegen chronische pain

Het bedrijf Neurometrics komt met een wearable die verlichting kan bieden voor mensen met chonische pijn. De Quell blokkeert volgens de makers pijnsignalen en driekwart van de gebruikers heeft aangegeven dat ze minder medicatie nodig hebben. Het toestel heeft een goedkeuring van de FDA (Food and Drug Adminstration, VS), wat nodig is voor dit soort medische apparaten. Voor Europa is deze goedkeuring (EMA) er nog niet.

Om deze video of embedded content te zien, moet je marketing cookies accepteren.

Vivint wil het ook slimmer maken in huis

Heb jij al een slim huis? Vivint biedt (zoals wel meer leveranciers) een oplossing daarvoor met een redelijk compleet pakket aan producten en service waarbij er geen investering nodig is vooraf. Je hoeft dus geen spullen aan te schaffen (tenzij je meer wilt dan de bestaande pakketten), alles zit in het abonnementsgeld: apparaten, installatie en onderhoud. Vivint is nog niet actief in Europa maar in de VS is het een bedrag van $50-60 per maand.

Om deze video of embedded content te zien, moet je marketing cookies accepteren.

Thinoptics, de leesbril die je altijd bij je hebt

Iedereen moet er aan geloven, als je ouder wordt worden je ogen slechter. Als je dan je leesbril vergeet, dan is dat gewoon verschrikkelijk lastig. Je kunt dan je bril aan een touwtje om je nek hangen maar ja, dat is ook niet echt wat je wilt. Thinoptics heeft de oplossing; je plakt ze gewoon achter je telefoon! Kijk maar in het filmpje.

Om deze video of embedded content te zien, moet je marketing cookies accepteren.