De 4 opvallendste producten gespot op CES

0

CES is begonnen. CES staat voor ‘Consumer Electronics Show’ en is de grootste beurs op het gebied van consumenten-elektronica die gehouden wordt in Las Vegas. De komende dagen zullen zo’n 20.000 nieuwe producenten de revue passeren. Gelukkig hoef ik niet over al die 20.000 een video te maken en kan ik me richten op de leukste, opvallendste producenten of gewoon de producten waar ik tegenaan liep.

Leren met LEGO

LEGO is meer dan speelgoed. Het Deense bedrijf heeft dat laten zien met LEGO spelen en leren (LEGO Mindstorms), maar nu komt LEGO daadwerkelijk met een pakket voor het basisonderwijs waarbij kinderen met LEGO bepaalde concepten kunnen bouwen en leren, zoals het bestuiven van een tulp. De legoblokjes kunnen op een eenvoudige en visuele manier worden geprogrammeerd.

Accepteer cookies

Raumfeld

Raumfeld is een speakerfabrikant die tot nu toe (eigenlijk tot vorige maand) alleen online verkocht. Onlangs werd hun winkel in Amsterdam geopend en op CES toont Raumfeld nieuwe producten waarmee je muziek in je huis kunt brengen. Marketing manager Sacha van Raumfeld legt het uit.

Accepteer cookies

Bluetooth Lock

Nu het makkelijker wordt om apparaten te laten communiceren via WiFi en Bluetooth was het een kwestie van tijd voordat de eerste hangsloten met Bluetooth zouden komen. Masterlock toont er een op CES.

Accepteer cookies

Karma de WiFi-hotspot

Wie weleens in de VS op vakantie gaat heeft eigenlijk zijn eigen WiFi-hotspot nodig. Robert Schouwenburg en Steven van Wel, de oprichters van deze (toch wel een beetje Nederlandse startup in de VS) leggen uit wat Karma is. Helaas kunnen ze niet naar Nederland versturen, maar je kunt het als je in de VS bent wel naar je hotel laten sturen. Heeft mij persoonlijk al een aantal keer geholpen met WiFi als er gewoon geen publiek netwerk is.

Accepteer cookies

Dit zijn een paar van de meest opvallende producenten en producten die ik op CES gespot heb. CES duurt nog tot en met 9 januari.

Afbeelding intro met dank aan Fotolia