How to

20 webdesign-nieuwsbrieven die je nog niet kent

0

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws is voor elk creatief vakgebied van groot belang. Zeker in de wereld van webdesign, waar bijna dagelijks nieuwe tools, trends en artikelen worden gepubliceerd. Je kunt dit doen door tientallen blogs te lezen aan het begin van je werkdag en de beste artikelen eruit te pikken. Maar het mooiste zou zijn als andere personen dit voor je doen. Voor degene die het nog niet weten, deze personen noemt men ‘curatoren’. God bless the curators!

Je hebt vast wel onbewust een curator in je bookmarks staan. Een naam die velen van ons kennen is Webdesignernews.com. Deze website verzamelt dagelijks 20 interessante webdesign-artikelen voor je die afkomstig zijn van tientallen andere websites. Deze lijst kun je op hun website bekijken. Maar nog handiger is om je in te schrijven voor hun nieuwsbrief en de lijst in je inbox te krijgen. Zo ben je ervan verzekerd dat je niets mist.

Webdesign-nieuwsbrieven

Webdesignernews is niet de enige curator met een kwalitatief goede nieuwsbrief. Er zijn er nog véél meer waar je (tot vandaag) nog nooit van gehoord hebt. Dus warm je e-mailcliënt maar op voor de onderstaande nieuwsbrieven!

webdesignernews

 1. Webdesignernews
  Webdesignernews hebben we al kort genoemd in de inleiding. Nieuws kun je op twee manieren binnenkrijgen. Via hun website of via de nieuwsbrief. Voordeel van de website is dat er door de dag heen 20 nieuwe artikelen binnenkomen. Ook heb je de mogelijkheid om op artikelen te stemmen en ze op te slaan als favoriet. Heb je hier geen tijd voor, dan biedt de nieuwsbrief uitkomst. Elke dag kun je de 8 beste artikelen in je mailbox verwachten, voornamelijk gericht op webdesign en UX.


 2. Sidebar
  Sidebar houdt het iets rustiger met dagelijks 5 links, gericht op webdesign en verzameld door een vaste groep goede curators. Mocht je de 20 dagelijkse links van Webdesignernews te veel vinden, dan is deze nieuwsbrief een goede keuze. Ook Sidebar geeft je de keuze om links direct te bekijken op hun website.


 3. Tobias Newsletter
  Krijg wekelijks een nieuwsbrief van de beroemde designer Tobias van Schneider. Tobias heeft voor grote namen als Spotify, Wacom en BMW gewerkt. Elke zondag deelt hij zijn kijk op design met jou in de vorm van een nieuwsbrief.


 4. The Web Designer
  Heb je het niet zo met artikelen en krijg je liever de beste design freebies en resources binnen? Dan is The Web Designer is uitstekende keuze. Elke week is in deze nieuwsbrief wel een nuttige resource te vinden voor jou.


  front-end-buzz

 5. Frontend BUZZ
  Ben je meer een front-end developer dan designer? Dan ben je bij Frontend BUZZ aan het juiste adres. Krijg maximaal 5 links per dag, gericht op front-end developers. Afhangende van het materiaal kunnen dit er soms ook minder dan 5 zijn.


 6. HeyDesigner
  Een wekelijkse nieuwsbrief opgemaakt door Tamas Sari. Op de website kun je verschillende links vinden naar artikelen met een grote diversiteit aan categorieën. Denk aan Sketching, Wireframing en Typografie. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, zie je rond de 10 beste artikelen elke week in je mailbox terug.


 7. IxD Weekly
  Tamas Sari maakt ook het broertje van Heydesigner op, IxD Weekly. Deze nieuwsbrief is speciaal gericht op interactiedesign en komt elke zondag in je mailbox terecht. Mis deze nieuwsbrief niet als dit jouw vakgebied is.


 8. Web Development Reading List
  Een wekelijkse nieuwsbrief opgemaakt door Anselm Hannemann die speciaal gericht is op developers. Verschillende topics worden verzameld, zoals security, web performance, SVG, Javascript en accessibility.


 9. Web Tools Weekly
  Houd je alle nieuwe tools op het gebied van front-end development en webdesign niet meer bij? Dan kan deze wekelijkse nieuwsbrief je helpen om op de hoogte te blijven.


  versioning

 10. Versioning
  Een dagelijkse nieuwsbrief afkomstig van Sitepoint, met verschillende categorieën: development, design, nieuws en meer. Bij Versioning heb je de mogelijkheid om artikelen (verzameld door designers) rechtstreeks via de website te lezen. Maar de nieuwsbrief staat hier los van en wordt opgemaakt door Adam Roberts, die elke dag voor jou de 25 beste links verzamelt.


 11. Web Design Weekly
  Een wekelijkse nieuwsbrief opgemaakt door Jake Bresnehan, onderverdeeld in verschillende secties: headlines, artikelen, tools, inspiratie, jobs en meer.


 12. HTML5 Weekly
  Wil je een developer-nieuwsbrief die speciaal gericht is op HTML5 en alles wat ermee te maken heeft? Schrijf je dan in voor HTML5 Weekly, een wekelijkse nieuwsbrief gericht op HTML, CSS3, Canvas, WebGL en meer.


 13. CSS Weekly
  Als de HTML-fanaten een eigen nieuwsbrief hebben, dan zou het oneerlijk zijn als er niet een nieuwsbrief was voor CSS-fanaten. Gelukkig is die er in de vorm van CSS Weekly.


 14. Hack Design
  Als je jouw design skills wilt verbeteren, dan kun je dat doen door middel van deze wekelijkse nieuwsbrief. Krijg elke week een nieuwe designopdracht in je mailbox, opgemaakt door de beste designers.


  UX-und-tollerei

 15. UX und Tollerei
  Een wekelijkse nieuwsbrief gericht op UX met artikelen, resources en de laatste trends vanuit de UX-gemeenschap. Deze nieuwsbrief begint altijd met een mooie animatie en is opgemaakt door Kai Brueckers. Elke vrijdag in je inbox.


 16. UX Design Weekly
  Nog een nieuwsbrief gericht op user experience. Deze is opgemaakt door Kenny Chen en heeft een vergelijkbare opzet als de hiervoor genoemde Web Design Weekly. Nieuwe links kun je elke vrijdag in je mailbox verwachten.


 17. WDD Newsletter
  WebdesignerDepot.com schrijft zelf al goede artikelen, maar ze verzamelen elke week ook nog eens tien artikelen van andere websites in hun nieuwsbrief.


 18. The Smashing Email Newsletter
  Niet alleen Web Designer Depot is een grote website die in zijn nieuwsbrief artikelen van anderen verzamelt. Ook Smashing Magazine doet dit. Twee keer per maand kun je ongeveer 10 diepzinnige artikelen vinden in hun nieuwsbrief. Ook geven ze een overzicht van hun eigen recente artikelen, die van hoge kwaliteit zijn.


 19. Responsive Design Weekly
  Wil je jezelf verder ontwikkelen in de wereld van responsive webdesign? Dan is ook daar een nieuwsbrief voor. Responsive Webdesign Weekly brengt je elke vrijdag het laatste nieuws, de beste tools, tutorials en inspiratie, specifiek gericht op responsive design.


  panda-newsletter

 20. Panda Weekly
  Panda is een fantastische website om veel webdesign-nieuws van tientallen bronnen in één plek te bekijken. In hun wekelijkse nieuwsbrief vind je de beste artikelen van al deze bronnen. Je kunt elke maandag een grote diversiteit aan nieuws verwachten.

Abonneer met mate

Nog een afsluitend advies voordat je begint met het inschrijven voor de bovenstaande nieuwsbrieven. Het is verleidelijk om je in te schrijven voor zoveel mogelijk nieuwsbrieven, omdat je dan het idee hebt dat je zo weinig mogelijk nieuws mist. Doe dit alleen als je echt zeker weet dat je dagelijks genoeg tijd hebt om ze door te nemen.

Maak er geen gewoonte van om nieuwsbrieven te bewaren en ze op een andere dag te lezen. Deze gewoonte blijft hangen en na een maand zul je zien dat je motivatie om nieuws bij te houden verdwijnt door de berg aan nieuwsbrieven die je zelf hebt gecreëerd. Uiteindelijk is het zo erg dat je helemaal niets meer leest.

Blijf daarom realistisch en begin met drie nieuwsbrieven die dicht bij je staan. Schrijf je pas in voor andere nieuwsbrieven als je het idee hebt dat je dit makkelijk kunt bijhouden. Op deze manier ben jij gegarandeerd de eerste op de werkvloer die wat nieuws te vertellen heeft!