Infographic, Verdieping

Zo belangrijk is de onderwerpregel van je nieuwsbrief [infographic]

0

Een paar weken geleden deelden we tips en tricks voor het ontwikkelen van een succesvolle digitale nieuwsbrief. Een nieuwsbrief die voor je doelgroep van waarde is en hen prikkelt. De grootste uitdaging daarbij is het verzinnen van een opvallende onderwerpregel. Want je wilt uiteraard opvallen in de overvolle mailbox van je ontvangers.

Openen of negeren?

Volgens Invesp, de makers van de onderstaande infographic, valt of staat je e-mailcampagne met de onderwerpregel. Het onderwerp is één van de eerste zaken die e-mailontvangers zien en op basis daarvan beslissen of ze de mailing openen.

Noem je nieuwsbrief geen nieuwsbrief

Nu je weet hoe belangrijk de onderwerpregel van je nieuwsbrief is, is de volgende stap te zorgen dat je een prikkelende onderwerpregel maakt. De visual geeft je een aantal tips en tricks. Zo is een onderwerpregel die bestaat uit zes tot tien woorden het meest effectief. Vermijd het woord ‘nieuwsbrief’. Als je dit woord toch opneemt, zijn ontvangers eerder geneigd om je mail te negeren dan te openen.

Maak het persoonlijk

Probeer een persoonlijk element in het onderwerp op te nemen, zoals de naam van de ontvanger. Dat zorgt ervoor dat je nieuwsbrief vaker wordt geopend. Wat ook helpt is je onderwerp zo te formuleren dat het een gevoel van exclusiviteit of urgentie oproept bij de ontvanger.

Wil je meer weten over het belang van een goede onderwerpregel bij je nieuwsbrief? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

zo belangrijk is de onderwerpregel van je nieuwsbrief

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.