Customer experience

6 redenen om infographics te gebruiken [infographic]

0

Al bijna 5 jaar delen we met de serie Infographic Day visuals over online marketing, communicatie, content, social media, design, trends en andere onderwerpen. Het geeft goed aan dat een infographic een contentvorm is die door bedrijven steeds vaker wordt ingezet om informatie te delen met hun doelgroep.

Visueel jasje

Het laat ook zien in welke tijd we tegenwoordig leven. Alles moet snel en bondig. Een site van top tot teen bekijken doen we bijna niet meer. Een artikel scannen we vaker in plaats van rustig lezen. Met infographics speel je hierop in. Je boodschap wordt bondig weergegeven en is omgevormd tot een mooi visueel jasje (al zijn er visuals die op deze punten er iets te ver in doorgaan). Effectieve infographics dragen je boodschap over, vertellen jouw verhaal en trekken de aandacht. En dat wil je als ondernemer natuurlijk.

6 redenen om infographics een kans te geven

Allemaal leuk en aardig, maar waarom zou ik in mijn online communicatie gebruikmaken van infographics? We geven je 6 redenen via (kan ook eigenlijk niet anders) de onderstaande infographic van CJG Digital Marketing. Met het gebruik van visuals in je online marketing/communicatie, verbeter je je vindbaarheid in zoekmachines. Daarnaast trek je, zoals ik eerder noemde, de aandacht van je doelgroep waardoor ze jouw content gaan delen met hun volgers.

Maar er zijn nog meer argumenten om infographics een kans te geven. Wil je alle 6 de redenen lezen? Scrol dan naar beneden om de visual te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

6 redenen waarom je infographics moet gebruiken in je online communicatieVolg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst. Foto intro met dank aan 123RF.