Social media

Social media en mannen: vaders zijn het meest actief [infographic]

0

Mannen en vrouwen maken verschillend gebruik van social media. Vrouwen zijn actiever op Facebook en Pinterest, mannen zijn iets meer op Twitter en LinkedIn aanwezig. Maar ook tussen mannen onderling zijn er verschillen. De leukste feiten en cijfers vind je in deze infographic.

Papa’s zijn actiever

Hoe actief zijn mannen op social media? En zijn er verschillen? Ja, die zijn er volgens de infographic van SocialMediaLink. Wat blijkt? Mannen worden actiever op social media nadat ze vader zijn geworden. Van de vaders bezoekt ruim 90 procent Facebook wekelijks, Twittert 60 procent en deelt 49 procent iedere week foto’s via Instagram. Vaders zijn dol op het delen van foto’s en verhalen van hun kinderen. Met name foto’s (91 procent), prestaties (80 procent) en grappige opmerkingen (70 procent), delen de papa’s graag met hun netwerk.

Apetrots

De makers van de visual wilden ook weten waarom vaders zo graag online kiekjes en momenten delen. Antwoord: papa’s zijn apetrots op hun kind(eren). Van de respondenten geeft 91 procent aan dat ze familieleden op de hoogte willen houden van wat hun kleine spruit allemaal uitspookt. Bijna driekwart geeft aan dit te doen om belangrijke momenten te bewaren en om te laten zien hoe belangrijk hun kind is.

Wil je meer weten over hoe vaders social media gebruiken? Scroll dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

160614-how-dads-participate-on-social-media-infographic-preview

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.

Foto intro met dank aan 123RF.