Social media

Stop met het spammen van hashtags op Twitter [infographic]

0

Als je (vaak) gebruikmaakt van social media, heb je ze vast voorbij zien komen: hashtags (#). Het begon allemaal op Twitter, waar het teken wordt gebruikt om onderwerpen toe te kennen aan Tweets waardoor andere gebruikers je berichten makkelijker vinden. Super handig zou je zeggen, maar niet iedereen denkt zo over hashtags.

#Spam

Volgens de makers van de onderstaande infographic, Venngage, moeten we stoppen met het gebruiken van hashtags. Volgens hen zijn Twitteraars die vaak gebruikmaken van hashtags vaak de grootste spammers. Daarnaast zouden te algemene hashtags in berichten nauwelijks effect hebben, aldus hun conclusie na het onderzoeken van ruim 137.000 tweets over een periode van zeven dagen. Daarbij onderzochten ze een aantal populaire zakelijke hashtags.

Volgens hen zijn Twitteraars die vaak gebruikmaken van hashtags vaak de grootste spammers.

Twijfel over echtheid

Van een merendeel van de onderzochte accounts die deze tweets hebben gepubliceerd, blijkt twijfel te bestaan over de ‘echtheid’: het zijn accounts die veel mensen volgen, maar nauwelijks volgers hebben. Ruim 35 procent van de accounts blijkt in bezit te zijn van ‘echte mensen’ en ruim 7 procent van de accounts is bestempeld als ‘spammer’. Zij maken vaak gebruik van algemene zakelijke hashtags als #advertising, #marketing, #SEO en #sales.

Wil je meer weten over het gebruik van hashtags en spammers op Twitter? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

hashtags op Twitter - stop met gebruiken infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst. 

Afbeelding intro met dank aan 123RF.