Content

Het effect van visuele content [infographic]

0

Iedere dag is er een enorme hoeveelheid informatie die we te verwerken hebben. Je scrolt door je tijdlijn op Facebook, je bekijkt de tweets van mensen die je volgt en je kijkt regelmatig op verschillende weblogs om interessante artikelen te lezen. Wellicht word je soms gek van de hoeveelheid content, maar (on)bewust selecteer je voor jezelf de informatie die je onder ogen krijgt.

Sneller verwerken

En welke content bekijk je dan sneller over een onderwerp dat je interesseert? Een artikel van ruim 400 woorden of een infographic? Een naslagwerk van een aantal pagina’s of een video? Voor veel mensen zal de infographic en de video het meest interessant zijn. Waarom? Omdat we foto’s, afbeeldingen en video’s sneller verwerken dan tekst.

Visuele content heeft hoger effect

Wil je als ondernemer of marketeer je doelgroep bereiken, dan is het inzetten van visuele content een goede keuze. Dat maakt de onderstaande infographic van Hightail duidelijk, met interessante feiten en cijfers over visuele content. Want wist je dat content 94 procent meer lezers trekt als het relevante afbeeldingen bevat? En wist je dat visuele content 60.000 keer sneller wordt verwerkt door onze hersenen dan tekst? En wist je dat je conversiepercentage 7 keer hoger ligt als je visuele content gebruikt?

Top 4 visuele content

Welke soorten visuele content zetten marketeers in om hun doelgroep te bereiken? De infographic laat zien dat social media, blogs, digitale nieuwsbrieven en video populaire middelen zijn. Daarnaast geeft bijna driekwart van de marketeers aan dit verder uit te breiden.

Wil je meer lezen over hoe belangrijk visuele content is? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

het-effect-van-visuele-content-infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.