Online marketing

11 stappen voor effectieve videomarketing [infographic]

0

Online video is een steeds vaker gebruikt marketingmiddel voor bedrijven om hun boodschap over te brengen naar hun doelgroep. Het wordt ook wel de toekomst van online marketing genoemd. Wellicht heb jij het voornemen om in het nieuwe jaar aan de slag te gaan met videomarketing. Heb je een plan? Weet je hoe je effectief aan de slag gaat? Ik deel 11 stappen om je op weg te helpen.

Feiten en cijfers

Voordat ik inga op de stappen naar effectieve videomarketing, deel ik eerst interessante feiten en cijfers over online video. Deze cijfers zijn visueel weergegeven in onderstaande infographic, afkomstig van Social Media Marketo. Bij online video denkt bijna iedereen aan het platform YouTube. Het populairste kanaal van dit moment met maandelijks een miljard actieve gebruikers. Dagelijks worden er zo’n 4 miljoen video’s bekeken. Als YouTube een land zou zijn, dan zou het platform eindigen op de derde plaats van landen met de hoogste populatie, na China en India. Een gemiddelde gebruiker spendeert via zijn mobiele telefoon dagelijks 40 minuten van zijn tijd op YouTube.

11-stappenplan

Na deze cijfers vraag jij je wellicht af: hoe kan ik mijzelf onderscheiden met mijn video’s? De makers van de onderstaande visual geven je 11 tips (stappen) om je op weg te helpen. Denk bijvoorbeeld aan een opvallende titel voor je video en een omschrijving die kijkers trekt. Denk ook goed na over de tags die je gebruikt, om te zorgen dat mensen jouw video online vinden.

Wil je alle stappen lezen of meer weten over de mogelijkheden van online video voor jouw bedrijf of merk? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

11-stappen-naar-effectieve-videomarketing-infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.

Afbeelding intro met dank aan 123RF.