Content

Visuele content: zo springt jouw content écht in het oog [infographic]

0

Met een paar minuten scrollen door je socialmedia-accounts, krijg je veel informatie tot je. Zoveel dat je brein de informatie gaat filteren. En dan vallen berichten met foto’s, afbeeldingen en video’s het meeste op. Visuele content heeft een hoger effect en daarom zetten steeds meer bedrijven en organisaties deze vorm van contentmarketing in.

Ook in 2017 zal dit het geval zijn, aldus Creately, de maker van de onderstaande infographic. Marketeers zien de voordelen van visuele communicatie en hebben allemaal een belangrijk doel voor ogen: zorgen dat je doelgroep jouw boodschap niet alleen hoort, maar er ook actie op onderneemt. En met de cijfers die in de visual genoemd staan, kun je niet anders zeggen dat visuele communicatie een rol moet krijgen in de communicatie en marketing van iedere onderneming. We verwerken de informatie 60.000 keer sneller dan tekst en 85 procent van de consumenten maakt een beslissing over het aanschaffen van een product na het zien van een productvideo.

Visual content: ga doordacht te werk

De afgelopen jaren heeft visuele communicatie de nodige aandacht gekregen bij marketeers. Zo geeft in een onderzoek bijna driekwart van de marketeers aan visuele content te gebruiken in socialmedia-marketing. En zal over twee jaar 80 procent van al het internetverkeer in de vorm van video zijn.

Het belangrijkste bij het inzetten van visuele content is de strategie. Want even snel een video maken voor je blog of een afbeelding toevoegen aan je Facebook-bericht, wil niet zeggen dat je succes boekt. Je moet doordacht te werk gaan en kijken waar jouw doelgroep op zit te wachten. Weet jij wie je doelgroep is? En wat houdt hem bezig? En waar bevindt hij zich? Die informatie is belangrijk om content op maat te leveren.

Misschien helpen de 5 tips die in de infographic genoemd staan, je op weg. Benieuwd naar deze aandachtsgebieden om jouw contentmarketing efficiënter in te zetten? Scrol dan naar beneden om de visual te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

visual_communication_marketingVolg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.