Online marketing

Generatie Z bereiken? 5 onmisbare inzichten [infographic]

0

Generatie Z. Het zijn jongeren die 24 uur per dag en zeven dag per week online zijn. Ze delen alles met iedereen en zijn ontzettend handig met nieuwe media. Generatie Z, jongeren die geboren zijn aan het einde van de vorige eeuw, zijn voor sommige bedrijven en merken lastig te bereiken. Hoe kun je deze generatie toch bereiken?

Waar voor oudere generaties traditionele marketing effectief is, is dat bij Generatie Z een ander verhaal. In het jaar 2020 zal 40 procent van de consumenten bestaan uit deze generatiegroep. Wil je deze groep bereiken? Dan dien je je marketing anders in te richten dan dat je wellicht gewend bent. Hoe? Dat laat de onderstaande infographic van Immersiveyouth.com zien.

Generatie Z is dus de generatie die letterlijk is opgegroeid met internet en nieuwe media. Onderzoek laat zien dat zij gemiddeld negen uur per dag spenderen aan verschillende media. Hun interesses gaan uit naar entertainment, nieuwe technologieën en sport. Hun ‘helden’ zijn met name vloggers en komedianten. Ze houden van grappige verhalen, maar wel kort en origineel. Trek hun aandacht met authentieke verhalen en unieke acties en beloon hen voor hun inzet.

Wil je meer weten over Generatie Z of hoe jij ze kunt bereiken? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.

Afbeelding intro met dank aan Unsplash/Karina Carvhalho