Verdieping

Pick the winner: welke e-mail van Drukwerkdeal.nl zorgt voor de meeste kliks?

0

Drukwerkdeal.nl is al sinds de oprichting in 2005 een internetdrukker van formaat. En net als voor elk ander bedrijf dat online zijn omzet scoort, is e-mail een onmisbaar instrument voor klantcontact. Ook voor het reactiveren van klanten die al een poosje geen drukwerk hebben besteld.

Om de marketingeuro’s zo goed mogelijk te besteden, zoekt Drukwerkdeal.nl steeds naar mogelijkheden om e-mails te verbeteren. Ook de e-mails aan inactieve klanten. Welke testversie krijgt volgens jou de meeste opens en de meeste kliks: A of B?

E-mail met of zonder korting?

Wat denk jij?

Drukwerkdeal.nl wil weten of een e-mail met €10 korting op de volgende drukwerkopdracht inactieve klanten meer zal activeren dan een e-mail zonder die korting. Daarom besluit Drukwerkdeal.nl tot een A/B-test. In februari 2017 test Drukwerkdeal.nl twee e-mails. In de ene e-mail (A) krijgt de inactieve klant een actiecode die een week lang recht geeft op €10 korting op de eerstvolgende drukwerkopdracht. In de andere e-mail (B) attendeert Drukwerkdeal.nl de inactieve klant op exclusieve deals voor members, gratis tips & tools en nieuwe producten.

E-mail A: ‘Probeer ons opnieuw met €10 korting’

E-mail A:  e-mail met header ‘Probeer ons opnieuw met €10 korting’ en onderwerpregel ‘Krijg €10 korting als je ons opnieuw probeert’

E-mail B: ‘Ontdek wat je gemist hebt’

E-mail B: e-mail met header ‘Ontdek wat je gemist hebt’ en onderwerpregel ‘Probeer ons opnieuw en ontdek wat je gemist hebt’

Pick the Winner: A of B?

Een van beide e-mails kreeg in een A/B-test zowel de meeste opens als de meeste kliks. De vraag is: welke e-mail? Wat is de winnaar: A of B?

Kies hieronder wat volgens jou de winnaar is en laat een reactie onderaan dit artikel achter. Doe dat vóór vrijdag 24 maart 13.00 uur. Dan lees je hier wat de winnaar was: A of B.

… & win!

Onder de respondenten die het juiste antwoord geven, verloten we:
– 1x boek ‘Meer opens meer clicks’ van Marc Borgers en Frans Reichardt
– 2x e-book naar keuze uit de 60-minutenserie van Frankwatching

update vrijdag 24 maart

Bedankt voor al jullie reacties! Zowel onder dit artikel als op Facebook.
44% van jullie kiest voor A (e-mail met € 10 korting, 56% kiest voor B (e-mail zonder korting).

Welke e-mail van Drukwerkdeal.nl kwam werkelijk als winnaar uit deze test?

And the winner is: B

De open rate van e-mail B is 7% hoger dan de open rate van e-mail A. Het verschil in kliks is nog veel groter: e-mail B realiseert maar liefst 78% meer kliks dan e-mail A.

Omdat deze A/B-test plaatsvond binnen een groep van bijna 2.400 inactieve klanten is het verschil in opens statistisch niet significant. Het verschil in kliks is dat wel. E-mail B genereert dus én meer opens (statistisch niet significant) én meer kliks (statistisch wel significant) dan e-mail A. Kortom: B is de winnaar.

Voor inactieve klanten van Drukwerkdeal.nl is een recht-toe-recht-aan korting op de volgende drukwerkopdracht niet meer reden om de e-mail te openen. ‘Ontdek wat je gemist hebt’ prikkelt de nieuwsgierigheid van de inactieve klant van Drukwerkdeal.nl blijkbaar minstens zoveel en zelfs iets meer. De angst om iets te missen is sterker dan de mogelijkheid om iets te verdienen. Enkele respondenten die kozen voor e-mail B refereerden aan het principe van ‘loss aversion’: de angst om iets te missen of te verliezen blijkt vaak een sterker beïnvloeder van gedrag dan de kans om iets te winnen.

Prijswinnaars

Uit de inzenders die het goede antwoord gaven, trokken wij onderstaande winnaars:

  • 1x boek Meer opens meer clicks van Marc Borgers & Frans Reichardt
    Gewonnen door: Evy Moonen
  • 2x boek naar keuze uit de serie 60 minuten van Frankwatching
    Gewonnen door: Sandra Sturm & Mathijs van Miert

Heb je zelf een test gedaan die geschikt is voor publicatie? Laat het ons dan weten. Stuur een e-mail naar de redactie op redactie@frankwatching.com.

Met dank aan Drukwerkdeal.nl.

Afbeelding intro met dank aan 123RF.