Social media

Generatie Z & social media: YouTube staat eenzaam bovenaan [infographic]

0

Dat Generatie Z en social media twee handen op een buik zijn, is bekend. Het gebruik van deze platformen door jongeren (die geboren zijn tussen 1995 en 2010) is vanzelfsprekend. Informatie opzoeken, contacten onderhouden en berichten versturen. 24 uur per dag en 7 dagen per week besteden ze zoveel mogelijk van hun tijd op diverse kanalen. Maar welke platformen zijn het populairst onder Generatie Z?

Populairste platformen

Het platform Adweek wilde graag antwoord op deze vraag en gaf Defy Media de opdracht dit te onderzoeken. Het bureau verrichte een survey onder 1.500 jongeren in de leeftijd van 13 tot 20 jaar. Zo werd de vraag gesteld welk platform ze gebruiken. Op de eerste plaats staat YouTube (95%), gevolgd door Instagram (69%), Facebook (67%), SnapChat (67%) en Twitter (52%). Deze platformen vormen ook de top 5 bij de vraag welk platform ze niet zonder kunnen. De helft van de ondervraagden geeft aan niet zonder YouTube te kunnen. Snapchat (15%), Instagram (9%), Facebook (9%) en Twitter (6%) blijven ver achter.

Doel

Contacten met vrienden onderhouden doet Generatie Z met name via Snapchat (35%), Facebook (26%) en Instagram (18%). Als belangrijkste bron voor nieuws staan Facebook en YouTube met 23 procent op een gedeelde eerste plaats, gevolgd door Twitter (14%). How to-informatie wordt het liefst gezocht op via YouTube (66%), Pinterest (9%) of Facebook en Google Plus (6%).

Wil je meer weten over hoe Generatie Z over social media denkt en gebruikt? Scrol dan naar beneden om de onderstaande infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.