Inspiratie

Top 10: van het nieuwe SEO tot onmisbare skills voor iedere marketeer

0

Waar kijkt een recruiter naar op jouw LinkedIn-profiel en wat kun je hieraan doen? Het is een vraag die veel sollicitanten bezighoudt. Afgelopen juni was het artikel dat hier antwoord op geeft namelijk het best gelezen artikel van deze maand. Maar in juni kwamen er meer onderwerpen aan bod. Bijvoorbeeld waar het nieuwe SEO om draait: happiness! Benieuwd naar de best gelezen artikel van de maand juni? Hieronder vind je ze allemaal.

1. Zo bekijkt een recruiter je LinkedIn-profiel & 9 tips om dat te gebruiken

Je maakt een profiel aan op LinkedIn en nu word je zo gevonden door recruiters. Helaas, dat gaat niet vanzelf. In dit artikel deelt Bas Klein Geltink waar een recruiter naar kijkt op een LinkedIn-profiel en krijg je 9 tips hoe je daarop kunt inspelen. Want wat moet je nu precies in je samenvatting zetten? In dit artikel lees je het allemaal.

LinkedIn-profiel

2. 9 belangrijke skills waar je als marketeer van nu niet zonder kunt

Hoe zorg je dat je de juiste online marketeer selecteert? En hoe onderscheid je je als online marketeer van de massa? Ondanks de uiteenlopende specialisaties, zijn er toch negen must have skills en eigenschappen waar iedere online marketeer aan moet voldoen om succesvol te zijn.

3. Het nieuwe SEO draait om één ding: happiness [& 5 toepasbare tips]

Google wordt steeds slimmer. En gevoeliger. Daarom is het tijd voor het nieuwe SEO. Daarin draait het maar om één ding: happiness. Hoe pas je dat toe? Charlotte Snel geeft je in dit artikel 5 handige (én leuke!) tips voor het nieuwe SEO.

happy dog

4. Zo geeft de customer journey een boost aan je leadgeneratie

Je hebt je doelgroep scherp in het vizier en weet precies welke stappen ze doorlopen in hun aankoopproces. Maar hoe gaat deze kennis voor meer leads zorgen? In dit artikel vertelt Sabine Schmetz hoe je dit doet.

customer journey leadgeneratie

5. Ondertiteling bij je video: met deze truc krijg je het razendsnel voor elkaar

Wist je dat meer dan 85 procent van de video’s op Facebook zonder audio worden bekeken? Ondertiteling en transcripts bij video’s zijn dan ook super belangrijk! Maar, je video ondertitelen kost veel tijd. Met deze truc van Pelpina Trip gaat dat veel sneller.

Accepteer cookies

6. Zo optimaliseer je je content voor SEO én conversie [5 tips]

Wat heb je aan bezoekers op je site als je landingpage goed scoort, maar niet goed converteert? Content wordt vaak geschreven met zoekmachines in het achterhoofd, maar SEO en CRO (conversion rate optimization) kunnen heel goed samen gaan. En het is zelfs in het belang van je SEO om goed converterende content te schrijven. Maar hoe pak je dit aan? Lisanne Maatman helpt je op weg met vijf tips waarmee je direct aan de slag kunt.

conversie-optimalisatie

7. Google start met Job Postings: jouw vacatures bovenaan in de resultaten

Google heeft recent een nieuwe mogelijkheid gelanceerd waarbij vacatures direct boven de zoekresultaten zichtbaar zijn. Ideaal voor bedrijven om je vacatures te promoten. In dit artikel lees je hoe je dat toepast.

8. Waarom social media een virale versterker voor terrorisme is

Het doel van terroristen is om angst te zaaien, om een maatschappij te ontregelen, om paniek te veroorzaken. Het middel is een aanslag. Waarom zijn social media een virale versterker voor terrorisme? Joost Steins Bisschop legt het in deze column uit.

Technologie en media

9. Zo bereik je de optimale customer journey in e-commerce [5 stappen]

Hoe zorg je ervoor dat je meer klanten krijgt door je customer journey te optimaliseren? Er zijn vijf fases te onderscheiden in de customer journey in e-commerce. In dit artikel van Tom van den Heuvel lees je stap voor stap hoe je dit doet aan de hand van de vijf fases.

De ideale Customer Journey voor e-commerce

10. ‘Gewoon’ is niet gek genoeg: zo maak je indruk met creatieve campagnes

Creatieve campagnes zijn effectief. Want zeg nou zelf, een degelijke website met een professionele huisstijl… daar heb je het morgen toch niet over bij de koffiezet-automaat? Waar je het wel over hebt, zijn creatieve campagnes. Die zijn effectief. Johan Stolk legt in dit artikel uit hoe je indruk maakt met jouw campagnes.

creatieve reclamecampagnes

Dat was ‘m weer voor de maand juni! Benieuwd naar alle best gelezen artikelen van het afgelopen jaar? In dit overzicht vind je alle top 10’s.